В області цього року працюватиме 4 виробничих підрозділи ТОВ «Радехівський цукор»: Чортківське, Хоростківське, Збаразьке і Козівське виробництва.
Від господарств населення буряки прийматимуться оптовими партіями через комерційні заготівельні структури. Заготівля сировини буде проводитись на призаводських бурякопунктах працюючих заводів, при потребі планується задіювати бурякопункти в інших районах.
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Про це Уніан повідомив в.о. обов’язків директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів.
За його даними, загалом планується виробити понад 270 тис. т цукру-піску, що більше ніж у 6 разів перевищує нормативну потребу споживання цукру населенням і харчовими підприємствами області.
«На даний час практично завершено підготовку усіх 4 заводів. Згідно графіка, першим 4 вересня розпочне роботу Хоростківське виробництво, 7 вересня – Чортківське, 12 і 15 вересня – відповідно Козівське і Збаразьке. Очікувана тривалість сезону на Чортківському виробництві – 102 доби, на Хоростківському – 96 діб, Збаразькому – 71 і Козівському виробництві – 68 діб. Цукровиробництво в області планується завершити у другій декаді грудня», – розповів Стахів.
Він також зазначив, що при прогнозній середній урожайності 490 ц з гектара очікуваний вал цукросировини, вирощеної на полях області господарствами всіх категорій, складає в межах 1,66 млн т. Всього ТОВ «Радехівський цукор» планує отримати за договорами, укладеними в області, а також за межами регіону, 1,9 млн т сировини до переробки, що на 210 тис. т або на 12,4% більше, ніж минулого року.