В ефірі “5 каналу” в програмі “Інформаційний вечір” політичний консультант Віктор Уколов та експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай проаналізували, кому була вигідна ліквідація ватажка “ДНР” Олександра Захарченка.

Читайте також



Ватажка «ДНР» Захарченка вбили в ресторані в центрі Донецька (Фото)

Уколов сказав: “Я думаю, що це операція прикриття, а насправді його вбили свої. Надто став незручним, довго сидів на цьому місці. Він маріонетка і, можливо, були якісь фінансові зловживання. Але на відміну від хитрішого за нього Плотницького, він надто понадіявся на своїх покровителів у Москві. Очевидно, є якісь куратори, і цей куратор захистити його не зміг. Його просто прибрали. А те, що вони звинуватять “київський режим” в цьому не було ані жодного сумніву. Ви знаєте, я іноді люблю читати російські сайти, тому що прочитавши їх, почуваєш, що у нас прекрасні спецслужби, дуже потужна армія. Хочу зауважити, що буквально кілька днів тому депутат Держдуми Росії назвав Президента України “гетманом-каратєлєм”. Можливо, це також в сенсі операції-прикриття. Вони приготувалися до ліквідації Захарченка і зараз істерія буде нагнітатися таким чином. Але нам добре, якщо вороги між собою б’ються. Від цього Україна тільки виграє”.

Своєю чергою Олександр Солонтай заявив: “Насправді я тільки за був би, якби завтра виявилося, що в СБУ, яке досить оперативно зреагувало, сказали, що так, ми за цим стоїмо і готові виконувати такі спецоперації – я був би тільки радий… Мені це підвищує настрій, що не тільки українські офіцери гинуть на лінії фронту, не тільки ми читаємо, що там чи там загинули українські хлопці, а й що протилежний табір несе бойові втрати. Тобто це підтвердження того, що війна дійсно триває, це підтверджує, що не так все гладко всередині самої “ДНР”, тому що чи це наша спецоперація, чи це дійсно російські спецслужби зачистили чи це конфлікт між своїми за гроші неподілені всередині “ДНР”. Але за будь-яких обставин, війна в Донецьку триває і гинуть не тільки хороші герої, а й ті, хто розв’язали цю війну”.

На це Уколов сказав, що розв’язав віцну Путін, а Захарченко просто був маріонеткою. Він також припустив, чи ліквідація цього терориста кардинально для українців нічого не змінить бо він все одно сам не приймав рішень.