Повна відмова від алкоголю небезпечна для мозку

Опубліковано:
7 Серпня, 2018

У Великобританії наукові співробітники центру alzheimer’s Research UK підвели підсумки довгострокового дослідження, в якому вивчалася зв’язок між алкогольними звичками і розвитком старечого недоумства.

В результаті фахівці уклали: відмова від алкоголю в цьому плані шкідлива для мозку так само, як і зловживання спиртним.

Дослідження проводилося поетапно: перший етап тривав з 1985 по 1993 рік, другий – з 2015 по 2017 рік.

Під час другого етапу вчені перевіряли стан людей, досліджуваних на першому. На самому початку експерименту були відібрані 9 000 жителів Лондона, яким тоді було від 35 до 55 років. Фахівці відстежували, як часто і в яких обсягах випробуваними в їх повсякденному житті споживався алкоголь.

Перевірка стану здоров’я учасників на другому етапі проекту показала: за весь час експерименту було виявлено 397 випадків хвороби Альцгеймера, при цьому 45% діагнозів належали людям, не вживали спиртні напої. Серед тих, хто пив багато і часто, також була зафіксована схильність до розвитку даного захворювання. За словами вчених, кожні сім додаткових порцій алкоголю на тиждень на 17 відсотків збільшували у любителів міцних напоїв ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Що стосується тих, хто випивав помірно, їх ризик постраждати від нейродегенеративних патологій, як виявилося, — невеликий. 

“Люди, що вживають алкоголь помірно, менш за всіх схильні до старечого недоумства. Серед тих, хто вживав невеликий обсяг алкоголю – від одного до чотирнадцяти облікових порцій спиртовмісних напоїв, було виявлено всього два випадки розвитку старечого слабоумства”, — констатували вчені.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алкоголь, #дослідження, #мозок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: