У Бережанах в музеї ім. Б. Лепкого відкрили виставку до 1030-ліття хрещення Київської Русі-України

Опубліковано:
2 Серпня, 2018

До 1030-ліття хрещення Київської Русі-України у Бережанах в музеї ім. Богдана Лепкого відкрили книжково-ілюстративну виставку «Духовного причастя світлий шлях». В експозиції   представили видання творів Богдана Лепкого – поезії, присвячені святам Різдва Христового та Великодню, також є прозові твори, в яких описано життя священичих родин к. ХІХ – п. ХХ ст.. На виставці можна побачити рукописи промови «950-літ хрещення Руси-України» (20. ХІ. 1938 р. Краків), копії листів митрополита Андрея Шептицького до письменника тощо. І представлена картина художника Андрія Наконечного «Фрагмент фрески в Ягайлонській каплиці на Вавелі у Кракові» (1926 р.), яку митець подарував Б. Лепкому на знак вдячності за підтримку під час навчання у Краківській академії мистецтв.

Також на виставці глядачі можуть оглянути підбірку книг, у яких йдеться про духовну культуру українського народу. Переглянути експонати запрошують усіх охочих.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #лепкий, #музей виставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: