Про ситуацію з феєрверками на острівці кохання або чому Надвиничний Олександр обманув

Опубліковано:
26 Липня, 2018

20 липня 2018 р. орієнтовно о 22:02-22:03 гості парку імені Т.Шевченка почули вибухи від салютів. Люди зателефонували на 102, а група активістів, які є членами громадського формування охорони порядку, попрямували в те місце, де пускали феєрверки, і встигли заблокувати на виході осіб, які намагалися винести спорядження з Острівка кохання та завантажити його у припаркований поруч автомобіль з рівненською реєстрацією. Великі ящики з різними касетами, батарейки, пульти та тубуси від салютівшвидше нагадували артилерійські снаряди.

Небайдужі тернополяни не дали горе-підприємцям винести речі, які є доказами вчиненого ними правопорушення. В цей час група чоловіків, замовників салютів, які прибігли “рятувати ситуацію” аж з самого ресторану “Максим”, де вони святкували коорпоратив, погрожували людям, але активісти змусили порушників завантажити все добро в автомобіль і під супроводжували порушників до міського відділу поліції, де був складений протокол про адміністративне правопорушення. Виконавецем замовлення був приватний підприємець Звєрковський Михайло Васильович, а замовником святкового салюту є Надвиничний Олександр Анатолійович, 1980 р.н., директор ТОВ «Галичінвестгруп», який намагався ввести правоохоронців в оману і сказав, що феєрерверки замовив на день народження Тарасу Демкурі, який нібито святкує його в ресторані «Максим».

Цю не перевірену інформацію тернополянка і громадський активіст Катерина Бойко, розмістила на своїй сторінці у соцмережі, а більшість журналістів перепостила її на своїх ресурси.

Як виявилося пізніше, насправді в ресторані «Максим» святкували коорпоратив представники страхової компанії «Метлайф», одним з участників якого був замовник феєрверків Надвиничний Олександр. Світлини списків святкування також були оприлюнені в соцмережах. Згідно з ними під час святкування в «Максимі» пан Олександр сидів за столом номер сім.

null   null

null

На завершення святкування зі слів Катерини Бойко, які вона опублікувала у соцмережі, «в дрова п’яний Надвиничний Олександр посадив за кермо свого лексуса свою супутницю, яка ледве їхала за кермом… Чи в нас карають за водіння в нетверезому стані лише «простих смертних» тернополян?»

До честі Катерини Бойко вона таки розмістила інший пост з вибаченнями: «Інсайдерська інформація про вчорашнє святкування дня народження Тараса Демкури в ресторані «Максим» не підтвердилась, приношу вибачення за шкоду, завдану імені та діловій репутації Тараса Демкури.

Фактичним замовником феєрверка є, як і сказано було раніше, Олександр Надвиничний».

null   null

null

 Уся ця ситуація стала сюрпризом для Тараса Демкури, який у той день святкував свій день народження у колі своїх друзів у своїй родинній садибі «Горигляди», що неподалік Заліщик. Про це можна було дізнатися, зайшовши на його профіль у соцмережах ще того ж дня. 

null

На своїй сторінці у фейсбуку Тарас Демкура висловив сподівання, що такі професійні обов’язки, як об’єктивність та дотримання норм журналістської етики, спонукатиме представників електронних мас-медіа подану неправдиву інформацію видалити або опублікувати спростування.

«Дрогі друзі-журналісти! Дуже ціную кожного з вас за професіоналізм в роботі і знаю, що ви давали клятву честі журналіста, тому прошу бути максимально коректними в своїх статтях по відношенню до тих, про кого ви пишете і не розміщати неперевірених даних – я думаю у вас також є сім’ї, рідні та близькі, які не хотіли би читати про вас брехню.

Вам громадськість довірила володіти авторитетом слова і довіряє вам. Не варто заради підняття рейтингу ваших видань паплюжити людей. Дякую за розуміння і впевнений, що ви видалите некоректно висвітлену інформацію на ваших ресурсах», – звернувся Тарас Демкура.

null

На завершення Катерина Бойко на своїй сторінці в соцмережах сказала: «Як на 5й рік війни з російським окупантом, попри офіційну заборону на запуск салютів, плюнувши на закон, мораль та етичну сторону справи, так звана «еліта суспільства» дозволяє собі так зухвало переступати через людей? Я не згадую вже про хлопців з ПТСР, які прийшли з війни, але не повернулися, про це написано не раз, про їхнє ставлення та реакцію на салюти, я хочу зараз акцентувати увагу на тих, хто вчора безпосередньо опинився під тими залпами в парку, коли на голову і під ноги людям, в тому числі дітям, прилітали уламки фейєрверків. Я хочу акцентувати увагу на дітях, які перелякалися, перебуваючи в той момент в парку.

Чи понесуть відповідальність замовники? Чи в нас як завжди все вирішується… ?».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #надвиничний, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #феєрверк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: