У Тернополі відновили роботи на скандальній забудові в парку Національного відродження. Громадські активісти та небайдужі тернополяни вкотре зібралися там, аби проти них протестувати. На захист будівництва ж стали близько 30 молодих хлопців спортивної статури. Після невдалого діалогу сторін, учасники протесту перекрили дорогу. На місці була наша знімальна група. 

Громадські активісти та небайдужі тернополяни зібралися близько 19 години у парку Національного відродження, аби вкотре висловити протест проти забудови зеленої території та перетворення її на сквери. Мирна акція “Врятуй парк” зібрала чимало активістів, поліціянтів, і “тітушок”. Близько 30 молодих хлопців спортивної статури стали агресивно захищати скандальну забудову.

-Шептали, погрожували і казали шо зараз руки і ноги поламаємо, настільки агресивно ховають лице, хто погрожує і інші починають також агресивно поводитись, що тут начебто має бути спортивний комплекс, жодних аргументів які наводиш вони навіть слухати не хочуть, до старших людей також хамлять, я вам скажу для Тернополя, це просто дно, – каже учасник ініціативної групи з протидії будівництва у парку Нацвідродження ОЛЕГ СИНОВЕЦЬ.
 
Історія із будівництвом у парку тягнеться уже кілька років. Так, у 2014 році на ділянці у парку захотіли побудувати екоготель із закладом громадського харчування, люди не дали – влада нібито покаялась. Через два роки, у 2016 році, виявилося, що будуватимуть соціально-спортивний центр “Вулична академія” для спортивної організації. Але у документах йшлося про будівництво того ж таки готелю із закладом громадського харчування. Громадськість піднялася — роботи у 2017 призупинили, документи підправили. У квітні 2018 – роботи знову відновили.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #академія, #будова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олег синовець, #парк, #тернопіль, #тернопільські новини, #футбол
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: