За даним рецептом можна швидко приготувати мариновані гриби любого виду і по всьому світі, в любу пору року. Зрозуміло, в різних країнах рецепт може варіювати додаванням місцевих додаткових спецій відповідно до смаку людей того чи іншого регіону. Тут ми надамо приклад приготування сироїжок(голубінок) та підберезників (козариків, бабок).
Любий вид очищених грибів відварюють і промивають. Потім, або відразу маринують, або кладуть відварені та порційовані(наприклад, по 1л) в морозильну камеру. Коли приходить час в потрібності маринованих грибів, гриби розморожують та готують.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Інгредієнти: 1л відварених грибів, одна цибулина середнього розміру, лавровий листок, гіркий та духмяний перець, оцет, сіль.
Приготування: В глибокій мисці відварені гриби перемішують ложкою чи дерев’яною лопаткою, а чи й чистою рукою з посіченою кільцями та віджатою цибулею, додають 2-3 середніх лаврових листки, по 10-15 бубок духмяного та гіркого чорного перцю, солять рясно та кроплять оцтом до смаку і знову все перемішують. Готову продукцію накладають в банку та ставлять в холодильник. Там гриби можуть зберігатися досить тривалий час. Смачного!
Віктор Аверкієв