В Тернополі затримали злочинну групу, яка викрадала іномарки (Відео)

Опубліковано:
4 Липня, 2018 о 08:43

Тріо полювало на автомобілі певної марки, а сааме – Honda CR-V. Перше авто викрали 3 червня  з вулиці Польового у Тернополі. А в ніч з 6 на 7 зник транспортний засіб червня з двору будинку на вулиці 15 Квітня.

За словами Ігоря Підлужного слідчого ГУНП в Тернопільській області, організатор злочинного угрупування,  раніше судимий уродженець Заліщиків, і раніше викрадав автомобілі марки Honda CR-V. В його арсеналі були спецзасоби для відкривання та заведення двигуна цього авто. 2014 році звільнився з місць позбавлення волі та взяв собі в помічники ще двох жителів області. На «справу» йшли вночі. Попередньо об’їжджали двори та приглядались до іномарок.



Головну роботу виконував організатор. Щоб викрасти авто йому вистачало всього-на-всього хвилин 10-15. Після цього один з помічників переганяв його в Зборів. Там вони або знімали номерні знаки, або чіпляли знаки польської чи литовської реєстрації. Далі залишали авто на два дні в будь-якому дворі, щоб переконатися, що машину не відстежують правоохоронці. За цей час шукали покупців, переважно із сусідніх областей. Оцінював авто у 10 тисяч доларів, тоді, як реальна її вартість – 13-14 тисяч. Якщо покупець погоджувався на товар, продавці відтерміновували продажу на кілька днів. За цей час вони перебивали номери кузова та виготовляли документи. За допомогу організатор обіцяв спільникам грошову винагороду.

Тріо правоохоронці затримали. Щоб вийти на їхній слід оперативникам знадобилось майже 2 тижні. Виявилось, що головний підозрюваний і зараз перебуває під слідством у Івано-Франківській області, де йому також інкримінують викрадення авто. Проте там чоловік вийшов під заставу. Під час розслідування стало відомо, що організатор причетний ще й до крадіжки  автобуса марки Volkswagen Crafter. 4 червня він під приводом купівлі попросив у продавця випробувати авто. А сівши за кермо, – втік. Транспорт також планував продати.

Зловмисники у скоєному зізналися. Проте, хто купив перший автомобіль, – не кажуть. Зараз правоохоронці встановлюють осіб, які допомагали зловмисникам, а саме перебивали номери кузова та виготовляли документи. 

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: