Тернополяни долучилися до участі в проекті «Анна Київська. Нове тисячоліття»

Опубліковано:
2 Липня, 2018 о 08:13

26 червня у Національному заповіднику «Софія Київська» відбувся перший благодійний вечір «Анна Київська. Нове тисячоліття» на підтримку Культурного центру Анни Київської та Церкви Святих Бориса і Гліба у Франції.

Дружина Президента України Марина Порошенко під час заходу зазначила, що саме ці місця збирають людей для вшанування пам’яті Анни Київської та нагадують нам про діалог культур двох європейських країн – України та Франції.



null

Благодійний вечір об’єднав більше двохсот представників державних, дипломатичних, громадських та культурних діячів. «Через історію Київської Русі і таких постатей, як Анна Ярославна, ми нагадуємо, що Україна стала частиною Європи ще тисячі років тому. Ми шануємо свою історію і пишаємося своїми славетними предками. І робимо все можливе, щоб зберегти і передати свою історичну спадщину наступним поколінням», – підкреслила Марина Порошенко.

За ініціативи Президента України Петра Порошенка та за підтримки Фонду Порошенка розпочато фінансування спорудження входу до Культурного Центру Анни Київської в приміщенні Храму Святих Бориса і Гліба в місті Санліс – у розмірі майже 5 млн гривень.

Символічно, що благодійний вечір «Анна Київська. Нове тисячоліття» організовано рівно через рік після офіційної зустрічі президентів України і Франції Петра Порошенка та Еммануеля Макрона, яка відбулася 26 червня 2017 року в Парижі, де також обговорювали питання Анни Київської.

null

«У 2013 році під час виставки робіт Пінзеля у Луврі, яка відбулася в капличці Шапель, завдяки Вікторії Делінгер я познайомився з Владикою Борисом Гудзяком, який запросив на інтронізацію в Notre Dam De Paris. Там ми заприятелювали з львівською спільнотою. Тоді спільними зусиллями придбали історичну будівлю, що зробило можливим заснувати Культурний центр Анни та Церкви Святих Бориса і Гліба у Франції.

Ці місця – знак вшанування Анни Київської та нагадування про тісний зв’язок двох європейських країн. Анна Київська (Анна Ярославна) була мудрою королевою та люблячою матір’ю. За час свого регентства вона заснувала кілька абатств, де її нащадки століттями знаходили духовний спокій. У 1060 році Анна Київська заснувала абатство Св. Венсана у місті Санліс неподалік Парижу.

Перший Благодійний Вечір «Анна Київська. Нове Тисячоліття» – це можливість долучитися до побудови потужного осередку української культури та дипломатії у центрі Європи.

Наша місія – реставрувати історичну будівлю у Санлісі, об’єднати спільноти українців в Україні та за її межами, зберегти нашу історію та розповісти її світу», – наголосив Тарас Демекура.

Він також зазначив, що під час благодійного вечора «Анна Киівська» мав нагоду поспілкуватися з Мариною Порошенко про діяльність Культурного фонду, який вона очолює. Він поділився планами щодо співпраці з фондом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #благодійність, #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проект, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: