Прийнято рішення про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Тернопільської області

Опубліковано:
8 Червня, 2018 о 13:13

Голова обласної ради Віктор Овчарук поінформував про те, що відбулись ряд зборів громад, які висловили своє волевиявлення та запросив до слова народного депутата України Ігоря Мосійчука.

1



2

Нардеп закликав до «…єдності та розуму громади Тернопільщини та до поміркованих дій, до мотивації своєї позиції лише силою слова».

Дмитро Лінько, народний депутат Ураїни, у своєму виступі спонукав до «добровільної децентралізації». «Переконаний: Тернопільщина має стати прикладом у цьому», – сказав народний депутат.

Михайло Головко, народний депутат України, висловив задоволення від того, що «…у сесійній залі є порозуміння», – та наголосив на тому, що «… без розвитку Тернополя не буде розвитку області».

3

До милосердя та надання допомоги пораненим та хворим учасникам АТО  закликали представники  громадських організацій,  також вони підтримали створення Білецької ОТГ.

4

Заступник голови ОДА Олег Валов поінформував про те, що створення ОТГ відбувається за рішенням базових рад та повідомив про ряд звернень і рішень сільських та селищних рад, які надійшли до обласної ради та ОДА про створення ОТГ тощо.

Депутати обласної ради поставили ряд запитань заступнику голови облдержадміністрації.

Уповноважений представник фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Любомир Білик висловив позицію колег: «Ми не маємо права не довіряти документам, які поступили від базових рад, тому будемо підтримувати  рішення про створення їх ОТГ», – та закликав дотримуватися згоди та порозуміння.

Віталій Фидрин, уповноважений представник фракції «Об’єднання «Самопоміч», запропонував включити до Острівської ОТГ Велику Березовицю.

Володимир Болєщук, уповноважений представник фракції «Громадський рух «Народний контроль» запевнив: «Нинішня ситуація показала, що влада в області належить громаді. Оце рішення, про затвердження перспективного плану є реально новим правильним курсом».

Перший заступник голови обласної ради Василь Древляний подякував сільським радам, які чітко спрацювали та прийняли відповідні рішення, та запевнив і в подальшій підтримці громад.

Андрій Цибульський (Українське об’єднання патріотів «УКРОП») та Олег Шуляр («Громадянська позиція») підтримали громади та закликали працювати далі.

Богдан Яциковський («Радикальна партія Олега Ляшка») привітав громади з перемогою та подякував обласній раді за те, що стала на сторону краян.

Уповноважений представник фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк нагадав, що картини протистояння та розбрату йдуть лише на користь окупанту, та закликав вшанувати пам’ять загиблих на сході побратимів. «Будь-яка наруга над нашим стягом буде завжди викликати у нас жорстку реакцію», – сказав Олег Сиротюк, а ще повідомив про те, що фракція підтримає внесення змін до перспективного плану, проте зазначив, що документ має ряд недоліків.

З урахуванням побажань громад депутати одноголосно прийняли рішення “Про схвалення змін до перспективного плану формування територій громад Тернопільської  області”.

Віктор Овчарук підкреслив, що ухвалення цього питання показало, що формування ОТГ в краї відбувається добровільно та демократично.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сесія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: