Тернопільські патрульні склали 154 адмінматеріалів за домашнє насильство

Опубліковано:
7 Червня, 2018

Понад 300 викликів про сімейні сварки патрульні отримали від початку року. Цьогоріч працівники патрульної поліції оформили понад 154 адмінматеріалів за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства).

Нагадаємо, насильство в сім’ї це: умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру, внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілої особи:
– застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень;
– погрози;
– образи;
– переслідування;
– позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпіла особа має передбачене законом право, тощо.

За правопорушення, яке класифікується як насильство в сім’ї, передбачена адміністративна відповідальність. 
Патрульні поліцейські, які прибувають на виклик про насильство в сім’ї, складають на особу, яка вчинила правопорушення, протокол за ст. 173-2 КУпАП. 

Відповідальність за цією статтею передбачає накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімум або громадські роботи ( 30 – 40 годин), або адміністративний арешт ( 1 – 7 діб).

Нагадаємо, торік Верховна Рада прийняла Закон “Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами”. Законом доповнюється Кримінальний кодекс новою статтею 126-1 “Домашнє насильство”, яка передбачає, що домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо теперішнього чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких до них відносинах, що не спричинило тяжких наслідків , караються громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #протокол, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: