Жителі Тернопільщини виступають проти забудов у парках

Опубліковано:
22 Травня, 2018 о 08:43

Жителі Тернопільщини виступають проти забудов у парках області. Петицію з таким змістом вони зареєстрували на сайті Тернопільської обласної ради:

«Закликаю долучитись до збереження парків, припинити будівництво у паркових зонах! Паркова зона – це спеціальна обмежена природна або штучна територія, виділена переважно з метою рекреації, відпочинку. Територія де людина в сучасному урбанізованому світі може хоча б трішки побути у гармонії з природою. Рівень урбанізації призводить до того, що міста та передмістя займають весь вільний простір, витісняючи природний ландшафт. У наші дні урбанізація стала одним з основних факторів забруднення навколишнього середовища. Саме з нею пов’язано більше 75% загального обсягу забруднення. Міста суттєво впливають на екологічний стан регіону. Україна як держава прагне увійти у європейські структури, надає значної уваги проблемам охорони навколишнього природного середовища та біорізноманіття. В Україні за останні роки паркова мережа перебуває у стадії регресії, практично не розвивається, йде невпинний процес її занепаду та скорочення: відбулася руйнація структури мережі, зменшення базових паркових комплексів, районних та міських парків. Сьогодні парк представляє складний елемент міського середовища з не менш складною структурою. Попри це слід також зауважити, що парки залишаються найдоступнішими місцями дозвілля, розрахованими на відвідувачів будь – якого віку та соціального стану, спроможними надати населенню різноманітні культурно – просвітні, видовищні, спортивні, рекреаційні послуги. У нас накопичені цінності садово – паркового мистецтва, які вимагають не тільки осмислення, а й творчого розвитку. Очевидними є нові вимоги, які людство висуває до парків. Сьогодні настає потреба у створенні оптимальних і перспективних моделей парків та обґрунтованих планів розвитку паркової галузі в напрямку створення інноваційних комплексів, які б мали значно ширші можливості для здійснення соціально – культурного впливу й спрямовані на урізноманітнення існуючої типової структури парків відповідно до кращих світових взірців та практики вітчизняного паркобудівництва, з урахуванням духовного розвитку, менталітету, традицій українського народу. Збережемо наш спільний дім!», – зазначає автор петиції Надія Бондзюх.



Нагадаємо, щоб петицію розглянули в обласній раді – за 3 місяці вона має зібрати 500 підписів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #петицыя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: