На Тернопільщині оштрафували 3 осіб за торгівлю черемшею

Опубліковано:
1 Травня, 2018

Щовесни активізується стрімка торгівля ранніми весняними рослинами, багато з яких занесені до “Червної книги України”. На ринках Тернопілля часто можна побачити торговців із пучками зеленої рослини, яку в народі називають черемшею, – пише ato.today.

Втім, за збір, продаж та масову торгівлю ранньою зеленню передбачена адміністративна відповідальність.Та незважаючи на заборону, черемшу викошують у лісах цілими галявинами та розвозять по містах і містечках, де її продають на стихійних майданчиках й у місцях скупчення людей.

На Тернопільщині вже оштрафували трьох людей, які продавали зелену рослину. Про це повідомили в Управлінні муніципальної поліції Тернополя. 

“З метою недопущення знищення рослин, занесених до Червоної книги України 19 квітня 2018р. працівниками муніципальної поліції спільно з представниками екологічної інспекції та правоохоронними органами проведено операцію «Первоцвіт». За результатами виявлено 3 особи, які здійснювали продаж «цибулі ведмежої», рослини, відомої у народі під назвою «черемша», яка є під охороною держави як рідкісний вид. На правопорушників оформлено адміністративні протоколи за ч.2 ст.88-1 КУпАП. Хочемо зауважити, що санкція даної статті за рішенням суду передбачає накладення у виді штрафу від 100 до 215 неоподаткованих мінімумів доходів громадян”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #торгівля, #чевона книга, #черемша, #штаф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: