Жителі Тернопільщини гублять свої мобільні, а кажуть, що їх вкрали

Опубліковано:
26 Квітня, 2018 о 11:13

З початку цього року до поліцейських області надійшло 49 заяв про викрадення мобільних телефонів. 28-ми випадках провадження закриті через відсутність складу злочину. Заявники втратили свої мобільні, проте у заяві написали, що телефони у них вкрали. 

Проте у Кримінальному кодексі є дві статті, які передбачають покарання за подібні вигадки. Зокрема, стаття 383 ККУ – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та стаття 384 ККУ- завідомо неправдиве показання. Порушуючи ці норми закону, можна втрапити за грати.



Читайте також

В Тернополі пограбували автомобіль
Нічого святого: у Тернополі невідомий вкрав гроші з храму (Відео)
Популярний серед тернополян супермаркет намагалися пограбувати

Як приклад, молодий чоловік, звернувшись із заявою до правоохоронців, «фантазував», як дорогою додому у нього викрали телефон. Вже з перших свідчень так званого потерпілого стало зрозуміло: чоловік каже неправду, то той настоював на своїй позиції. Врешті-решт з’ясувалося, тернополянин, будучи напідпитку, просто загубив недешевий апарат зв’язку.

Застерігають поліцейські і тих, хто привласнює знайдене майно. Стаття 193 ККУ -незаконне привласнення особою знайденого або чужого майна, що випадково опинилося у неї, передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців.

Тому, якщо ви знайшли чужу річ, краще спробуйте розшукати її власника і повернути. Не можете самостійно знайти господаря згуби – зверніться до правоохоронців.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #телефон, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: