Жителів Тернопільщини просять бути обережними під час відпочинку на воді

Опубліковано:
21 Квітня, 2018 о 11:43

На Тернопільщині є 1401 річка, 26 водосховищ та 886 ставків, розповідають в обласному управління водних ресурсів. Більшість із цих водойм є місцем відпочинку жителів краю, та не усі ці об’єкти придатні для купання, часто дно засмічене скляними і металевими предметами, відтак можна травмувати ноги. Тому найперше, фахівці управління закликають купатися лише у місцях призначених для цього. 

Крім того, рятувальники закликають пам’ятати правила поведінки на воді та чітко дотримуватися їх. Зокрема, не можна запливати за буйки, не пірнати у незнайомих місцях, не випливати на судновий хід і не наближатися до суден, не гратися у воді (тягнути когось за ноги під воду, робити захвати шиї, тощо), не заходити у воду у нетверезому стані.



У швидкій річці можна потрапити у сильну течію, яка легко підхоплює плавця і несе. У таких випадках треба плисти за течією, періодично відпочиваючи на спині, повільно наближаючись до берега. Якщо ж людина опинилася у воді під час сильного пориву вітру – вона не зможе вийти з води. Тоді треба  обрати найбільш сильну попутну хвилю, наблизитися на ній до берега та вибігти на нього.

Особливу небезпечні вири, які затягують навіть досвідчених плавців, підводні плини, які паралізують людину, а також водорості, що сковують рухи плавця.

Рятувальники наголошують: Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя.

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безпека, #вода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: