11 квітня закінчився земний шлях відомого тернополянина Михайла Левицького

Опубліковано:
11 Квітня, 2018 о 09:12

11 квітня 2018-го о 5 годині ранку закінчився земний шлях Михайла Левицького. На 71-му році життя спочив у Бозі один з найславетніших тернополян, чи не найкращий поет краю за всю його історію, самобутній перекладач, обдарований художник, засновник і голова першої в Україні крайової організації Народного Руху.



В останнє десятиліття Михайло наголошував, що не хотів би бути похованим у Тернополі: «Хочу спочивати вічним сном біля Мами, у рідних Пукеничах…» Видно, що так і не став тернополянином, а залишився назавжди яскравим представником львівської діаспори (народився у с. Пукеничі Стрийського району). Видно, що не заслужило провінційне місто мати такого славного поета і громадського діяча, адже не берегли і не вберегли його.

Гріховна та бузувірська радянська влада вважала його — свідомого українця-патріота — своїм ворогом, а як пробачити новітній, своїй…

Світла пам’ять світлому і талановитому синові України…

Михайло Маслій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #михайло левицький, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #помер, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: