На Тернопільщині тривають позапланові перевірки об’єктів з масовим перебуванням людей. 5 квітня рятувальники провели комплексне відпрацювання торговельно-розважального центру «Подоляни».

Особлива увага – стану евакуаційних шляхів і виходів, наявності та технічному стану систем автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішньому й зовнішньому протипожежному водопостачанню та первинним засобам пожежогасіння. Цього ж дня у торговельно-розважальноу закладі провели тактико-спеціальне навчання з гасіння умовної пожежі.



Внаслідок короткого замикання електромережі виникла «пожежа» у фойє кінотеатру «СінемаСіті». Через сильне задимлення спрацювала пожежна сигналізація. В чотирьох кінозалах, розрахованих на 592 людини, перебували 120 глядачів. Адміністрацією та охороною торговельно-розважального закладу здійснено евакуацію глядачів кінотеатру та відвідувачів ТРЦ. В кінозалі № 4 25 людей опинились в зоні значного задимлення та потребували негайної допомоги. Їх вивели із задимленого середовища, врятували 5 умовно-потерпілих та передали їх працівникам швидкої допомоги.

До рятувальних робіт з даху будівлі залучили пожежну автодрабину та гірничорятувальне відділення. Одночасно вогнеборці проклали магістральні лінії та в складі п’яти ланок газодимозахисної служби ліквідували умовну пожежу. Всього до навчань було залучено 50 чоловік особового складу та 7 одиниць спеціальної та пожежно-рятувальної техніки.

За матеріалами управління ДСНС України в Тернопільській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Подоляни, #пожежа, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: