Катакомбну церкву початку ХХ століття, яку знайшли під час археологічних розкопок, відкриють для туристів (Відео)

Опубліковано:
30 Березня, 2018

Катакомбну церкву початку ХХ століття, яку минулоріч знайшли під час археологічних розкопок у Тернополі, відкриють для туристів, – пише ТВ-4

Ще минулоріч у Тернополі розпочали археологічні розкопки біля Тернопільського замку, де виявили чимало таємниць підземелля. Катакомбна церква – один з об’єктів, який планують відкрити для туристів.

Читайте також

На Франківщині парафіяни не пустили отця до церкви на богослужіння (Відео)

– Це також для нас певний виклик і відкриття. Так сталося, що не доходили чомусь ні в кого руки до цього об’єкта, а він дуже цікавий. Він пов’язаний з історією монастиря, або ліцею Йосафіток, де зараз розташована прокуратура. Це пам’ятка архітектури початку 20 століття. І там була внизу функціонувала підземна церква, яка мала самостійний вихід назовні в сторону катедрального собору, – розповів заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Таку ініціативу обговорили на першому міському туристичному форумі, який нещодавно відбувся у місті. До цього також планують долучити архітекторів, аби облашувати вхід у підземний храм. На сьогодні об’єкт перебуває вже у комунальній власності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #катакомби, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: