У Тернополі місцеві студенти продавали людей у сексуальне рабство

Опубліковано:
17 Лютого, 2018 о 07:13

Двоє знайомих студентів  одного з місцевих вишів – 20-річний чоловік та 21-річна жінка організували в обласному центрі бізнес. У соцмережах вони розмістили оголошення про роботу за кордоном для дівчат, а саме Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах, а саме в місті Дубаї. Вимог до кандидаток було лише дві – приємна зовнішність та вік до 25 років. Зарплату пропонували від трьох до шести тисяч доларів в місяць.

Таке оголошення потрапило на очі працівникам відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми в області. Тож вони ще з жовтня минулого року почали документувати діяльність цих роботодавців.



З майбутніми працівницями спілкувалися також в соцмережах. Про роботу починали розповідати лише після того, як переконувалися, що дівчата у складних матеріальних обставинах – самі виховують дітей чи опікуються хворими батьками. Спершу просили надіслати фотографію та копію паспорту. 

Коли дівчата погоджувалися з усіма умовами, роботодавці починали готувати документи на виїзд. Вони брали на себе усі фінансові витрати на виготовлення паспортів, віз, купівлю авіаквитків. Ці гроші, як стало відомо під час перевірки, – а це близько 400 доларів, – їм повертали іноземні замовники. Вони ж і обирали собі працівниць за фото та згодом повідомляли, яка працівниця куди потрібна. За дівчину, яка підходила для виїзду у Туреччину, роботодавець отримував від 500 доларів до 1000, в Дубаї – від 1000 до 2000 тисяч.  

На оманливу пропозицію працювати закордоном погодились дві дівчини – з Тернополя та Львова. Спочатку вони погодилися на усі умови, але згодом злякалися і вирішили звернутися до правоохоронців. 15 лютого дівчата вже мали вилітати з країни.

Правоохоронці провели санкціональні обшуки у помешканнях роботодавців. У них вилучили мобільні телефони з переписками, комп’ютерну техніку, записники, флешки, гроші, отримані від незаконного заробітку та копії паспортів завербованих дівчат. За попередньою інформацією, злочинний дует уже встиг відправити за кордон близько п’яти дівчат з Хмельниччини, Рівного, Вінничини та Запоріжжя. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проституція, #секс, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: