Назвали ціну гектара орної землі після зняття мораторію

Опубліковано:
11 Лютого, 2018 о 10:43

Завідувачка відділу земельних відносин та природокористування Інституту аграрної економіки, д. е.н. Ольга Ходаківська прогнозує, один гектар землі сільськогосподарського призначення після зняття мораторію коштуватиме 2,5 тисячі доларів (близько 70 тисяч грн), — повідомляє AgroPolit. 

У разі зняття мораторію продати свої земельні паї мають намір близько 10,4% власників. А це означає, що пропозиція на ринку земель у разі його запровадження може складати 1,5-2,8 млн га сільгоспугідь.



Для третини землекористувачів (32%) прийнятною для викупу земель є ціна, яка не перевищує 500 доларів (13,5 тисячі грн) за гектар.

«Ще 22,2% спроможні запропонувати близько 1000 доларів за гектар. Звідси очевидним є їхнє бажання, яке полягає в тому, щоб процес запровадження ринкового обігу доповнювався механізмом пільгового кредитування та розтермінування платежу», — зазначила Ходаківська.

Частка тих, хто вважає, що може купити землю сільгосппризначення за ціною 2 тисячі доларів за гектар, становить 10,7%.
«На прохання зазначити конкретну ціну, 15,3% опитуваних землекористувачів вказали 2,5 тисячі доларів за гектар», — сказала Ходаківська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гектор, #земля, #мораторій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пай, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: