Маєш можливість – Принеси! Потребуєш – Візьми!

Опубліковано:
6 Грудня, 2017 о 12:13

Поки маємо час, усім робімо добро. Ці слова належать святому апостолу Павлу. Однак,  у будь-якому суспільстві завжди знаходяться люди, які це роблять просто так, за покликом серця, навіть нічого не знаючи про вище написане. Хтось з них відгукується на поклик сумління, хтось – бо інакше не може, інші – співчуваючи. Можна класти депозити у звичайний банк, а можна в «небесний». У кожного свій вибір.

У Тернополі запрацював соціальний гардероб «ОдежиНа». Все як в магазині, але функції зовсім інші. Відтепер скористатися ним можуть різні категорії населення, які в силу непередбачуваних життєвих обставин, опинилися у критичній ситуації: переселенці/постраждалі від бойових дій на Сході України, люди з інвалідністю, сироти та їхні опікуни, багатодітні родини, пенсіонери тощо. Для отримання речей необхідно надати копію паспорта, посвідчення чи довідку про статус. Документи потрібні для звітності. Координатор цього соціального проекту Яна Шкуратова дуже хвилювалась перед відкриттям. Її рідне місто Луганськ. Разом із чоловіком мали успішний бізнес – магазин з продажу стоматологічного обладнання, зводили будинок. Але в один момент «все» помістилось в одну валізу і вони поїхали звідти. Життя безцінне. Приїхали сюди разом із сином Глібом. А молодший Лукась народився вже тут. Починати довелось з нуля. Подали заявку на громадський бюджет і виграли, – розповідає Яна.  – Знаєте, я не хочу бути тут вимушеною переселенкою, адже насправді ми потерпіли від російської агресії. Я хочу щось зробити для цього міста. Цей проект реалізується за підтримки «КримСОС» (УВКБООН).
До слова. У день відкриття «соціального гардеробу» допомогу отримало 14 сімей: серед них дві сім’ї переселенців, люди з (І, ІІ, ІІІ) інвалідністю, двоє пенсіонерів, одинока мама. На своїй сторінці у ФБ Яна відзвітувала: «Було видано 82 кг одягу та взуття!!! Отримано 500 кг одягу та взуття!!! Щира подяка людям з великим серцем: Мирославі Ярмуш, Світлані Бичковській, Олександрі Білай, Олені Дерій, Lara Prus та пані Нелі за надані речі та підтримку!!! Приходьте до нас в гості: м.Тернопіль, вул. 15 Квітня, 3 з 10:00 до 18:00, з понеділка по п`ятницю. Маєш можливість – Принеси ! Потребуєш – Візьми! Творимо ДОБРО РАЗОМ!!!».



null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #магазин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #одяг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: