Мандарини уже давно є і на ринках і на полицях супермаркетів. Ось тільки, як з’ясувалося, із цим зимовим улюбленцем потрібно бути трішки обережним, – пише Файне місто.
Перш ніж вживати мандарини, їх обов’язково потрібно помити. Усе через те, що на шкірці можуть бути личинки середземноморських мух. І вони можуть навіть призвести до отруєння.
Перегляньте також:
- У Тернополі відбудуться майстеркласи з виготовлення прикрас на осінню та різдвяну тематику
- На Тернопільщині буде 38 осередків викладання предмета “Захист України”
Крім того, для того щоб мандарини краще зберігалися, їх покривають етиленом, а це токсин, який дуже школить печінці. Якщо ж мандарин виблискує як діамант, значить його обробили фунгіцидами – спеціальними речовинами проти цвілі. Тут уже страждають нирки.
Якщо ви взяли в руки мандарин і на ньому залишилися вм’ятини від пальців – його заморожували. І краще такий фрукт не купувати. Так само як і мандарини із зеленими плямами. Вони свідчать про те, що дерево з якого плід зірвали, хворе.