Грошей на навчання дітей із сіл міськрада немає, – міський голова Тернополя Сергій Надал

Опубліковано:
30 Листопада, 2017 о 11:22

У Тернопільській міській раді триває сесія. Активісти та депутати обговорюють проблеми фінансування  навчання та відвідування навчальних закладів міста Тернополя дітьми з сіл, – пише МедіаТОР.

Із письмовим звернення виступив голова Великогаївської громади Павло Брич. Він зачитав статті Конституції України, статті Європейської Конвенції відповідно до яких, на думку чоловіка,  рішення депутатів Тернопільської міської ради про окрему плату за відвідування дитячих садочків дітей без прописки є правопорушенням.



За словами міського голови Сергія Надала, з 1 жовтня мав бути укладений міжбюджетний трансфер між міською та районними радами, а його досі немає. Тож ці гроші потрібно десь вишукувати.

– Якщо районні ради, територіальні громади не підуть на зустріч «своїм» батькам, не перераховуватимуть кошти за їх навчання, єдине, що ми можемо зробити, то забезпечити відвідування рівноцінне як і дітей з пропискою, лише для тих дітей, батьки яких працюють у комунальних установах Тернополя, – міський голова Тернополя Сергій Надал.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сесія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: