Ігор Велиган: «Вступивши в УГП, активісти вже за рік зможуть очолити організації»

Опубліковано:
27 Листопада, 2017 о 14:13

Заступник голови політради Української Галицької Партії Ігор Велиган показує приклад стрімкої кар’єри в політиці. Його історія — наочна демонстрація того, як працюють соціальні ліфти УГП. Два роки тому активіст написав заяву про вступ у партію, а сьогодні є заступником голови Політради партії. Українська Галицька Партія запрошує в свою команду молодих людей. Ігор Велиган розказує, кого партійці запрошують в свої лави, чого слід чекати від політичної сили, та що відрізняє УГП від інших партій.

Як ви потрапили в партію?



Громадсько-політичним життям я зацікавився давно, в 1998 році я вступив на навчання до історичного факультету педагогічного університету. Почав цікавитись молодіжними організаціями, потім це плавно перейшло до політичних партій. Маючи досвід в громадсько-політичній сфері, навесні 2015 року зустрівся з активістами Української Галицької Партії. На цій зустрічі мені та іншим людям запропонували створити Тернопільську обласну організацію УГП. Ми погодились, відбулось декілька зустрічей. Чому зупинились саме на цій партії? Бо партія демонструє, що для неї важливі демократичні принципи, зміна влади, прийняття рішень, формування команди. І це не просто прописано в статутах, як в багатьох партіях, а дійсно дотримується на практиці, в чому я зміг переконатись. Мені дуже сподобалась норма, через не дотримання якої занепало багато партій періоду 90-х, 2000-х років, це те, що керівництво партії має змінюватись регулярно, на керівних посадах людина має бути не більше двох років. Це дуже добре впливає на партію, не законсервовує, створює соціальні ліфти. Будь-яка людина, вступивши в партію, проявивши себе, за невеликий проміжок часу може очолити будь-яку структуру: районну, обласну і всю партію. Я пробув свій термін на посаді голови обласної організації, тепер я заступник голови партії, на практиці це також реалізовано у всіх осередках. Також в нас демократичний спосіб прийняття рішень, всі питання приймаються політрадою на з’їздах, так, як вони прописано статутом.

Кого б ви хотіли бачити в першу чергу серед нових людей в партії?

В політику мають йти люди, які хочуть нею займатись. Часто буває, що в партії йдуть люди з різних сфер, активісти, вони швидко перегоряють, коли починають розуміти, що політика — це важка робота, це праця з людьми, які часто хочуть миттєвого результату, швидких рішень проблем, але так не завжди буває. Шлях  буває довгий і складний.

Чекаємо людей і молодих, і старшого віку, які, можливо, мають досвід громадсько-політичної роботи. Головне, це їхнє бажання працювати, бажання щось змінювати, бути провідником змін в українській державі. І зміни можуть бути неприємні. До прикладу, хабарництво. Люди привикли давати хабарі, брати їх, потрібен тривалий процес боротьби з корупцією, це зачіпає все суспільство.

Хочеться, щоб молоді люди приходили, не розчаровувались, працювали, а вільний від роботи час присвячували політиці й формуванню громадянського суспільства. Ми обіцяємо молодим людям, що їхня думка буде почута, демократичні принципи, які ми декларуємо, працюють. Подібно як і партію, на таких принципах, ми будемо будувати державу, якщо виборці доручать нам це зробити.

Які плани в Української Галицької Партії на найближче майбутнє?

Ми регулярно проводимо соціологічні дослідження і в них бачимо свої результати, з кожним місяцем і роком вони зростають. Лише за півроку після створення Тернопільської обласної організації ми пішли на вибори і отримали досить добрий результат. В 5 районних рад Тернопільської області пройшли наші депутати. Потім ще до громад пройшли. На нещодавніх виборах до Хоростківської громади ми отримали 11,2%. Я оцінюю результати досить позитивно. Але, звісно, на все треба час. Ми не є партією лідерського типу, що засвітився лідер і рейтинги ростуть, ми працюємо повільніше, на перспективу, розвиваємо структури. Партія має бути місцевою регіональною силою, без якої неможливе формування місцевої влади будь-де на Галичині. Звичайно, будуть всеукраїнські сили, але ми розраховуємо перебувати в трійці лідерів на наступних місцевих виборах, щоби влада формувалась за нашої участі. Крім того, ми готуємось до виборів парламентських, розраховуючи на мажоритарні округи, будемо висувати кандидатів, працюємо з ними, маємо надію, що найбільш активні можуть справді отримати перемогу.

П.С. Партійці УГП, друзі та колеги вітають Ігоря Велигана, а також його дружину — активістку УГП  Софію Тибінку з народженням сина. Нехай життя вашого синочка буде світлим та радісним. Разом досягайте успіху, радійте життю та будьте щасливі!

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #велиган, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: