Мета операції – виявлення та запобігання злочинам в мережі Інтернет. Найпоширеніші шахрайства в мережі – це отримання оплати за товари,  послуги шляхом введення в оману, розповсюдження смс-повідомлень щодо блокування платіжної картки, незаконне заволодіння коштами під виглядом розіграшу цінних подарунків (найчастіше автомобіля).  Чимало потерпілих скаржаться на Інтернет-аукціони. Гроші за товар на банківський рахунок люди перераховують, а товар не отримують, або приходить зовсім не те, що вони замовляли.

Від початку операції «Трикстер» співробітники відділу протидії кіберзлочинності та працівники Головного управління Національної поліції Тернопільщини виявили більше десяти фактів шахрайських заволодінь коштами громадян. Серед них – злочинна група інтернет-торговців. Вони брали з покупців стовідсоткову передоплату, а товар не надсилали. Один зі зловмисників продавав задешево комп’ютерну техніку, а двоє інших пропонували сільськогосподарську техніку за ціною, значно нижчою від ринкової.  За усіма фактами розпочато кримінальні провадження. Дії зловмисників кваліфіковані частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу.



За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини, #трикстер, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: