Що їсти в спекотні дні? – поради тернопільських лікарів

Опубліковано:
1 Серпня, 2017 о 10:42

Під час спекотної погоди необхідно дотримуватися декількох порад у харчуванні та обирати їжу ретельно. Ось декілька рекомендацій правильного літнього раціону.

1) Зменшіть обсяги та калорійність страв. Під час спеки ваш раціон повинен бути максимально полегшеним.



2) Вживайте багато овочевих салатів, зокрема з огірків та помідор. Ці овочі містять багато води, тому перешкоджають втраті рідини організмом через природний вміст натрієвих солей. Окрім цього, огірки можна використовувати і в косметичних цілях, адже при пересиханні шкіри вони гарно зволожують її.

Овочевий салат Фотоілюстрація з мережі Інтернет 

3) Пийте якомога більше рідини. Також вживайте зелений чай, який знижує температуру тіла на 1-2 градуси. Від нього кров стане рідшою, а серцю стане легше її перекачувати.

4) Смачним та освіжаючим додатком під час літньої спеки буде м’ята. Її можна додати у чай, напої та навіть салати. Вона дає освіжаючий ефект. Свіжість рефлекторно від кінчика язика передається через мозок всьому організму і тілу стає легше справлятися з жаркою погодою.

Зелений чай з м’ятою Фотоілюстрація з мережі Інтернет

5) Охолоджуючий ефект подарує вам фруктове желе, зроблене з натуральних фруктів. Такий десерт не містить багато калорій та не перевантажує організм і гарно смакує влітку.

6) Побільше свіжої зелені! Ароматна, прямо з грядки зелень стане абсолютно незамінним продуктом у літній період. Адже вона здатна нормалізувати водно-сольовий баланс, що особливо важливо в спеку. Особлива увага до листового салату, щавлю і шпинату, ну і звісно, ароматного кропу.

7) Використовуйте кабачки та цукіні. Кабачок прекрасно засвоюється нашим організмом. Він містить вітаміни С, А, важливі мікроелементи, калій, кальцій, залізо, магній. Вони створюють ефект швидкого насичення, що прекрасно в літній період. 

Корисні кабачки та цукіні Фотоілюстрація з мережі Інтернет

8) Їжте невеликими порціями! Бажано кожні 3-4 години споживати легку їжу- салати, овочі, фрукти. Такий спосіб прийому їжі покращує травлення і рятує від важкості.

9) Побільше ягід! Не можливо уявити літо без чорної смородини, малини, чорниці та інших ягід. Малина, до прикладу, здатна знижувати жар і виводити з організму токсини. Чорна смородина містить венотонізуючі та судинорозширювальні властивості, що допомагають крові краще функціонувати. Як відомо, під впливом високої температури повітря кров згущується. Такі ягоди допоможуть уникнути набряків і подарують легкість всьому тілу.

Найкраще смакують влітку ягоди Фотоілюстація з мережі Інтернет

10) Повністю уникайте спиртних та газованих напоїв, а також тих, що містять багато кофеїну, адже він здатний викликати швидше зневоднення організму. 

Правильно підібраний літній раціон у спекотну погоду зменшує втому організму, а значить він почуватиметься бадьоріше та легко!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #корисна їжа, #літній раціон, #літній страви, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #овочі, #правильне харчування, #спека, #тернопіль, #тернопільські новини, #фрукти
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: