Майже до 90 відсотків наявної зернозбиральної техніки та автотранспорту сільгосппідприємств області працює на хлібозбиранні нинішнього року. Усі наявні резерви ще не включені, фактично з останнього дня місяця і початку серпня, а синоптики прогнозують 30 і більше градусів тепла. Тепер першочерговою культурою на жнивному лані стане озима пшениця – основна комора хліба. Види на її урожай. Незважаючи на безсніжну зиму, надзвичайно холодну весну види на неї були чудові. Дотримання європейських технологій, чергування полів, підбір високоякісного насіннєвого матеріалу, вчасно виконані усі агрозаходи. І високий професіоналізм учасників усього посівного циклу робіт. Цю цінну та високих хлібопекарських якостей культуру треба зібрати у сільгосппідприємствах області з 123,4 тис. га. Озиму пшеницю вже почали обмолочувати на ланах Борщівського, Заліщицького, Чортківського, Бучацького. Теребовлянського району. На черзі в мірі дозрівання повнозерного колосу центральні й північні райони Тернопільщини.
Читайте також
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
Загалом у сільгосппідприємствах звільнено від урожаю 66,7 тис. га польових культур. валовий намолот склав 316, 7 тис. тонн, при середній урожайності 47,4 цнт з га. На завершені обмолот озимого ріпаку, його зібрано з 37,9 тис га. намолочено 117,9 тис тонн олійного і технічного зерна. на славу у цьому році вродив горох вітчизняних і зарубіжних сортів і селекцій,їх тернопільські сільгоспвиробники в основному продукують до 6-8 сортів. Бобові обмолотили 29,7 тис. га урожайність понад 30-32 цнт, озимий ячмінь звільнено з 78 відсотків від посіяно при урожайності 48.8 цнт з га. Автору цих рядків довелося побувати на початку жнив – 2017 року побувати у господарствах Зборівського, Борщівського, Теребовлянського. Тернопільського, Збаразького району. а також у деяких фермерських господарствах в розмовах з жниварями відчувається висока відповідальність, сумління, і бажання усе вирощене зібрати вчасно і без втрат. Так велить їх хліборобська совість.