15 фактів про «бандерівців», або Що не кажуть про Степана Бандеру ще й дотепер

Опубліковано:
1 Січня, 2015 о 19:38

1. Степан Бандера з віруючої сім’ї, не є військовим і не провів жодного бою. На відміну від Сталіна який вбивав людей мільйонами (у тому числі і росіян), Степан Бандера цього не робив.

 



2. Степан Бандера відсидів у Німецькому концтаборі “Заксенхаузен” три роки, за проголошення Акту Незалежності України 30 червня 1941, а за відмову присягнути німецькому окупаційного уряду – два рідних брата Степана Бандери були замучені в німецькому концтаборі «Аушвіц». Всі за те, що боролися за – Незалежну, Соборну і Самостійну Україну.

3. ОУН і УПА – це різні речі. Незважаючи на те що ОУН (Організація Українське Націоналістів) була кістяком УПА (Українська Повстанська Армія), проте ОУН і УПА – це різні речі. Перша, ОУН – це організація, друга, УПА – це найбільша в Європе визвольна не зареєстрована армія.

4. Організація ОУН було розділена на 2 табори: «ОУН М» і «ОУН Б». «ОУН М» – мельниківці, що не відкидали співпраці з Німеччиною. «ОУН Б» – бандерівці, були проти будь-якої співпраці з Німеччиною. Саме “ОУН Б” (бандерівці), які були проти будь-якої співпраці з Німеччиною, ставили за мету Незалежну Україну – склали кістяк Армії УПА.

5. Діяльність УПА почала тільки за фактом Німецькій окупації (в 1942 році), тобто спочатку проти Німеччини і її окупації.

6. Незважаючи на комуністичні міфи, Воїни УПА мали свою форму, свої звання, свої відмінності, свої нагороди, серед них шефрони з України і прапором України.

7. Незважаючи на комуністичні міфи, УПА присягали тільки на вірність Україні. Відповідний текст присяги був затверджений «УГBP і введена наказом ГВШ ч.7, з 19. VII ».

8. На відміну від комуністів, які активно співпрацювали з Німеччиною і поділили Європу пактом Молотова-Ріббентропа, «УПА» і “ОУН Б” не співпрацювали ні з німецьким окупаційних урядом, ні з комуністичним окупацінним урядом. У свою чергу комуністи з фашистами, окрім “Пакту Молотова – Ріббентропа”, вчили один одного, робили спільні репресії, робили спільні паради, обмінювалися озброєнням і т.д. 

9. УПА не провели жодного бою з постійною армією СРСР, а всі «спини» в які могли «стріляти», могли бути тільки спини карателів НКВС, які винищували людей мільйонами, а потім спалювали села. Одним з важливих фактів є те, що – УПА не окупували чужі землі, а діяли тільки на своїй землі, і захищали свою землю, і свій народ, як від німецьких окупаційних військ, так і від радянських.

10. Уже давно відомі факти які опублікувало СБУ, коли НКВД переодягалися в УПА, щоб робити провокації під вояків УПА. Це нагадує зараз “ВізіткуЯроша”,  яку кремль також підкидає під кожну провокацію. Одним з найвідоміших є свідчення одного з учасників спеціально сформованої спецгрупи «РВ НКВС” майора Соколова. 

11. Відомий факт що партизани червоної армії, які перебували в лісах Західної України визнавали в щоденниках що УПА воює проти німецької армії за незалежність України. Серед таких найбільш відомо свідоцтво Семена Руднєва. “Наші близько двох тижнів вели спільні бої з УПА проти фашистів. Вони нам кажуть: Ми, українські націоналісти, проти німців і Москви – за самостійну соборну Українську державу… Потім почалися переговори, в результаті яких націоналісти обіцяли не виступати проти нас і дали нашим батальйоном 4 мішки борошна, мішок крупи, мішок цукру і ящик сірників”.

12. В УПА воювали люди різних національностей серед них найбільш відомі: росіянин Володимир Черемошінцев, єврей – Хасман Мандик . Також воювали і білоруси, казахи, узбеки, татари, вірмени, грузини, греки.

13. Встановлений факт, що більшість лікарів в УПА були саме євреї. Вони «служили в УПА за покликом серця, борючись за незалежінсть України в палатах лікуючи воїнів…» – такі свідчення залишають лікарі.

14. УПА ставила метою Незалежну, Соборну і Самостійну Українську державу.

15. УПА офіційно не розпущено.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: