У Тернополі новий гастрономічний рекорд – 8 липня під час фестивалю Коропфест Гільдія рестораторів Тернополя зварила в гіганстському казані 3009 літрів рибної юшки. Юшку варили за рецептом Ольги Франко, але додали галицькіх нюансів – самогонку з селери наприкінці та окунули у кіплячу юшку розпечене поліно. У результаті юшка засмакувала усім від малих до великих гостей фестивалю. Для рекорду знадобились майже 500 кг риби, 500 кг картоплі, казан вагою 3 тони та діаметром більше 2 метрів. Для казана спеціально розробляли проект і конструкцію для того, щоб було на чому зварити рекордну страву.
Юшку варили під керівництвом досвідченого бренд шеф кухаря “Самогонної ресторації”. За добу був підготовлен концентрат з великої кількості риби, а вже картоплю та решта інградієнтів додали просто неба.
Перегляньте також:
- Мотиваційні фрази що рятують військових на полі бою
- Друге місце в Україні: ТНПУ лідирує за працевлаштуванням
Читайте також
На думку ресторатора Михайло Гросуляка, такі рекорди мають приваблювати у наше місто туристів звідусіль та робити його більш відомим. Результат вже є – Тернопіль завдяки гастрономічним фестивалям вже асоціюється з містом галицької кухні.
Найменшому учаснику команди рестораторів Радиму дев’ять років. Він вже не перший раз встановлює рекорд разом з батьком Олегом Макогоном. І цей рекорд не останній. Організатори вдячні меценатам, які підтримали їх ідею зварити найбільшу кількість рибної юшки.
Рекорд закфіксувала представник книги рекордів України Лана Вєтрова.
Нагадаю, цього літа у Тернополі вже фіксували гастрономічний рекорд – найдовшу ковбасу.