Наприкінці сезону Галицький камерний оркестр знову зумів заінтригувати (Відео)

Опубліковано:
11 Травня, 2017

Думка «Як же звучатиме органна музика у виконанні оркестру з переважно скрипковим складом?» – виникала першою  і не давала спокою аж до самого концерту.

Бо ж грати на органі – відомо, що не так, як на скрипці. Клавішно-духовий інструмент – не те, що струнний. Твір, написаний композитором для органа, розрахований на особливості звучання саме цього потужного інструмента. І взагалі – що один інструмент і один виконавець, а що цілий оркестр, хай  і камерний – то вже той  Галицький камерний щось вигадав! Отож, і сподівань, і сумнівів у шанувальників було немало.

Читайте також

Муніципальний Галицький камерний оркестр запрошує на концерт органної музики

Проте справжнім професіоналам під силу все. І звучання творів для органа у виконанні Галицького камерного оркестру ще раз довело це твердження. Глядачі мали змогу насолодитися відомими творами давніх композиторів – Г. Генделя, Т. Альбіноні, В.А. Моцарта, і відкрити для себе дещо нове в органній музиці. Виявляється, ера композиторів, які пишуть твори для органа, не минула, і приклад цього – Ст. Макманус, наш сучасник, чудовим твором  котрого розпочався чудовий виступ Галицького камерного оркестру.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: