Пиво – це напій, який знакував цілу епоху на теренах України в минулому столітті. В ті недалекі часи його пили всі, від студентів до викладачів, від звичайних працівників до вищого керівництва; та що тут говорити – навіть домогосподарки полюбляли випити пляшечку пінного напою. Отож, розповідь піде про такий улюблений всіма напій – пиво.
Якщо колись пиво варили великими об’ємами , то тепер стає трендом створення маленьких крафтових пивоварень, де на перший план виходить уміння пивовара передати насиченість і унікальність смаку свого напою. З англійської сraftbeer – дослівно перекладається як “ремісниче пиво”, або іншими словами – пиво ручної роботи.
Перегляньте також:
- «Веселі канікули з Богом» у Дністровському каньйоні: для дітей влаштували розваги
- У селі біля Тернополя затримали снайпера
Якщо говорити про офіційне визначення “крафтового пива” від Американської асоціації пивоварів, то крафтовою буде вважатися броварня невеликого розміру, що варить пиво обмеженими партіями. Головним для таких броварень є мистецтво створення нових сортів та смаків. Як правило, таке пиво значно дорожче ніж серійні сорти великих пивоварень, але смак в рази кращий та більш насичений.
Читайте також
Крафтове пиво – це локальний продукт, що зазвичай продається на невеликих відстанях від місця де його зварили. Часто придбати напій, зварений за класичною технологією, з додаванням в його рецептуру інших інгредієнтів – спецій, трав, ягід, фруктів, можна лише на пивоварні де його зварили.
Саме тому ми хочемо познайомити жителів Тернополя з крафтовим пивом з усіх куточків України. У нас на «Фон Вакано Крафт Фест» буде представлено пиво з Києва, Львова, Харкова, Івано-Франківська, Тернополя, Закарпаття, Дніпра та з інших міст. Тому, запрошуємо Вас відвідати фестиваль, що відбудеться 13-14 травня на території Козацького острівка, у парку «Топільче», та поринути в розмаїтий світ крафтового пивоваріння.