Співачка Христина Соловій зізналася, що найбільше цінує тишу

Опубліковано:
2 Травня, 2017 о 18:28

У «Бункермузі» відбулася прес-конференція «принцеси лемків», юної учасниці проекту «Голос країни» Христини Соловій. До Тернополя співачка приїхала вперше із сольним концертом. Але зізналась, що наше місто для неї майже рідне, бо її батько родом із цих країв. День виступу Христини Соловій у Тернополі співпав із відзначенням 70-х роковин сумновідомої операції «Вісла». Дівчина наголосила, що не вважає це простим збігом, бо не вірить у випадковості. І розповіла, що саме на Тернопільщині, у селі Озерна оселили після переселення в ході операції «Вісла» родину її батька, – пише Тернопільський прес-клуб.

Концертна програма співачки складає не лише пісні з уже відомого альбому «Жива вода», а й кілька новинок з майбутнього альбому, вихід якого у світ планується восени.  В альбомі «Жива вода» – 10 лемківських пісень та 2 пісні власного авторства дівчини. Останні вона назвала синтезом усього, що на неї впливає: культури лемків, французьких балад, англійських творів мистецтва, почуттів… А вподобання співачки у літературі й музиці, за її словами, – це поєднання сучасного з класичним та світового з національним, зокрема, це Віктор Домонтович, Юрій Андрухович та Стівен Кінг, «Океан Ельзи», Крихітка Цахес та Vivienne Mort. Разом з тим Христина зізналась, що, незважаючи на любов до музики, вона  найбільше цінує … тишу, а особливо – перед виступами. Також співачка розповіла про свої стосунки з лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком, зазначивши, що він є її наставником і другом водночас. Лише йому та своєму старшому братові Христина довіряє як критикам, і саме вони першими знайомляться з її текстами.



Дарина Гараган

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: