Традиційні страви Тернопільщини – кулеша та мачанка

Опубліковано:
25 Квітня, 2017 о 13:13

Портал Укрінформ підготував інфографіку про гастрономічну карту України. Зокрема, Тернопільщина на карті представлена мачанкою і кулешею. 

Мачанка – це густий суп з м’ясом, засмажкою з борошна, цибулі, меленого солодкого перцю. Різновид мачанки – грибна, щедро приправлена сметаною. А якщо гриби подрібнити, то це хороший соус до вареників.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вперше в Тернополі проведуть пивний фестиваль

Кулеша – це традиційна українська каша з вареного на окропі кукурудзяного борошна. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі
Вуличне радіо




Статті
Інтерв'ю
Швець, артилерист і поет: старший сержант 44-ї бригади Іван розповів про свій шлях на війні
09:43, 15 Листопада, 2025

Швець, артилерист і поет: старший сержант 44-ї бригади Іван розповів про свій шлях на війні

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: