Традиційні страви Тернопільщини – кулеша та мачанка
- Опубліковано: Новини Тернопільщини
- —
- 25 Квітня, 2017 о 13:13
Портал Укрінформ підготував інфографіку про гастрономічну карту України. Зокрема, Тернопільщина на карті представлена мачанкою і кулешею.
Мачанка – це густий суп з м’ясом, засмажкою з борошна, цибулі, меленого солодкого перцю. Різновид мачанки – грибна, щедро приправлена сметаною. А якщо гриби подрібнити, то це хороший соус до вареників.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Кулеша – це традиційна українська каша з вареного на окропі кукурудзяного борошна.

23:12, 29 Жовтня, 2025
22:13, 25 Жовтня, 2025
21:13, 19 Жовтня, 2025