32-річний тернополянин Володимир кілька років працював в одному з місцевих супермаркетів. Прізвище своє чоловік називати не захотів, як і не поділився причиною, через яку звільнився з роботи. Зате розповів багато цікавого про внутрішню кухню тернопільських супермаркетів, – пише ПРОте.
На його думку, ці магазини – це лише красива вивіска, за фасадом якої прихований суцільний обман. Можливо, в чоловікові говорить якась образа, та все ж тернополянам варто знати, як їх обманюють.
Перегляньте також:
- У Байківцях під Тернополем п’яна водійка втікала від патрульних, але її зупинив стовп
- Грудне вигодовування – один з найкращих подарунків, які може подарувати мама своєму малюку, – акушер-гінеколог Іванка Стефанчук
Найчастіше покупцям підсовують протерміновані продукти. Є багато способів «омолодження». Наприклад, дату на майонезах, сирках, різноманітних десертах витирають одеколоном або ацетоном. Або ж просто підмінюють стікери з датою випуску товару.
Читайте також
Залежалий товар протирають олією і він починає виблискувати новими барвами. Якщо і це не допомагає, то його просто миють.
Ковбасу, яку не те що їсти, на яку дивитися страшно, перетворюють у нарізку. Сардельки, які давно мали зайняти місце на смітнику, миють спеціальними засобами. А з підгнилих овочів роблять салати.
У рибному відділі справи не кращі. Рибу розморожують, а потім заморожують ще раз. Після такої «операції» вона стає значно важчою. Здавалося б, тоді варто купувати живу рибу. Але і тут не все так просто. Якщо в акваріумі недостатня кількість кисню, риба набирає воду. Такі тортури додають до ваги приблизно 30 відсотків.
А ще для обману використовують неуважність покупців. На ціннику вказана одна вартість, а на касі на кілька гривень дорожча. Коли ж хтось таки помічає підміну, виправдання доволі прості – забули поміняти цінник.
Вірити цій розповіді чи ні, кожен повинен вирішити сам. Але все ж зайва обережність не завадить. Не настільки ми багаті, щоб дозволяти наживатися на нас хитрунам із супермаркетів.