За «підказки» в прокуратурі подякували тернопільським активістам Ігорю Василіву та Івану Ковалику

Опубліковано:
1 Квітня, 2017 о 08:43

На терміново скликаному брифінгу у Тернопільській обласній прокуратурі повідомили результати розслідувань кримінальних проваджень у сфері лісового господарства області, – пише Погляд.

Бережанський ліс «лисіє» через халатність лісників



Як повідомив заступник прокурора Тернопільської області Ігор Мукан, вчора прокуратурою області скеровано обвинувальний акт щодо лісника Бережанського державного агропромислового підприємства. Він обвинувачується у службовій недбалості: впродовж 2015-2016 рр. виявлено значну кількість порубок лісу, що мала контролювати обвинувачена особа. Це свідчить про халатність у виконанні службових обов’язків.  Лісовому фонду завдано збитків на 80 тис. грн. Винний лісник відповідатиме перед судом і відшкодовуватиме заподіяні збитки. Законом в такому випадку передбачене позбавлення волі від 3 років.

На Бучаччині тишком-нишком нарубали дерев на понад 1 млн. грн.

Завершено розслідування у ще одному кримінальному провадженні – щодо Бучацького державного лісогосподарства. Зокрема досудовим розслідуванням встановлено, що під час ревізії на складі виявлено брак деревини у понад 1000 метрів кубічних. Збитки – понад 1 млн. 200 тис. грн. Розслідування кримінального провадження за частиною статті 191  Кримінального Кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб» завершено і скеровано до суду. Винному загрожує позбавлення волі до 8 років.

В обласній прокуратурі наразі розслідують ще чотири подібні кримінальні провадження.

На брифінгу Ігор Мукан висловив подяку громадським активістам Тернополя – Івану Ковалику (ГО «Самооборона Майдану») та Ігорю Василіву (голова Тернопільського осередку ВО “Автомайдан”), які виявляючи незаконні порубки лісу та зловживання у сфері лісового господарства, повідомляли про це в прокуратуру.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: