Озброєні активісти з Дніпра намагалися вивезти авто тернополянина з території міськвідділу поліції Тернополя (Фото, відео)

Опубліковано:
1 Квітня, 2017 о 07:43
У самому центрі Тернополя, на бульварі Тараса Шевченка Близько години тривав конфлікт адвокатів, активістів та поліцейських щодо можливого транспортування автомобіля марки «BMW» з території міськвідділу поліції.

Хоча транспортний засіб вже чотири роки належить тернополянину, його назвали викраденим. Сьогодні невідомі озброєні активісти з Дніпра вирішили силою забрати авто у своє місто. У протилежному випадку грозилися застосувати зброю, – пишуть Тернополяни.    



Читайте також

Автокрадії активізувались не на жарт

Активіст «Правого сектору» Олег Селецький перегородив своїм бусом дорогу і перешкодив, на його думку, незаконному вилученню автомобіля за допомогою поліції.

31 березня, на вулиці Шевченка, біля тернопільського міського відділення поліції, активіст «Правого сектору» Олег Селецький , перешкоджав викраденню автівки марки «BMW». Разом з власником авто авто Віктором Макогончуком перегородили дорогу евакуватору, що намагався незаконно вивезти авто з міського відділу поліції. Після довгих роз’яснень автівку було повернуто на територію міського відділу поліції.

«Даний автомобіль вже чотири роки перебуває на території Тернополя, – роз’яснив ситуацію адвокат власника автівки Андрій Майка. – Власником є мешканець Тернополя Макогончук Віктор Вікторович, котрий придбав автомобіль марки «BMW» півтора роки тому. За час користування, не виникало жодних проблем, з перевірками поліції включно. Та 13 березня, коли він припаркувався біля міського відділку, працівники поліції повідомили про те, що машина перебуває в розшуку, який оголосило Соборне відділення поліції міста Дніпро, де було порушено невідоме кримінальне провадження – нібито, дана автівка перебуває в угоні. Власник транспортного засобу пішов на зустріч правоохоронцям, після чого «BMW» помістили на територію тернопільського міського відділення поліції для вияснення подробиць конфлікту.

Слідчий направив постанову про виконання слідчих дій з Дніпра, тобто про огляд автомобіля та допит водія. Після чого тернопільський міський відділ поліції відкрив своє кримінальне провадження і звернувся до тернопільського міськрайонного суду, з ухвалою накласти арешт на даний автомобіль і вилучити його.

Тернопільський міськрайонний суд відмовив у задоволенні даного клопотання і повернув автомобіль його законному власнику, тернополянину Макогончуку Віктору.

24 березня, працівники тернопільського міського відділу поліції, повинні були негайно виконати ухвалення суду, щодо повернення автівки, згідно чинного законодавства та кримінально-процесуального кодексу, зокрема статті 159.

Протягом трьох днів ухвала не виконувалася. 27 березня приїхав слідчий із Дніпра, з рішенням суду після чого спробував вилучити автомобіль.

Разом із слідчим приїхали група невідомих осіб, як представилися громадськими активістами міста Дніпра, котрі повідомили, що мають зброю і застосують її, якщо хтось перешкоджатиме вилученню автівки В зв’язку з цим, ми залучили активістів міста Тернополя, для вирішення цієї ситуації.»

«Ми бачимо  класичну схему «віджиму» транспортних засобів, яка діє по всій Україні. Дуже шкода, що будь-який автомобіль, добросовісного власника можуть «віджати»  таким способом, бо поліція розбиратися не хоче,» – прокоментував Олег Селецький, активіст «Правого сектору».

На даний момент, авто повернуто на територію міського відділку поліції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: