Журналістка TeNews простояла у черзі до ікони майже всю ніч

Опубліковано:
21 Лютого, 2017 о 12:13

Одразу скажу, що насамперед для мене це було духовне паломництво. Доторнутись до Нерукотворного образу Спасителя, помолитись за мир, спокій і Україні та в наших родинах, за здоров’я душевне і тілесне. Та все ж неможливо оминути й організаційну та чисто мирську складову цієї події.

Те, що це подія, яка вийшла далеко за межі Тернопільщини, – беззаперечний факт. Помолитися перед Медальйоном прибули паломники не лише зі всієї області, а й із сусідніх. Нам, тернополянам, здавалося б, ніщо не вартує потрапити до святині. Однак, щоб подолати цей шлях, потрібно було запастися неабияким терпінням, витримкою і теплим одягом. У цьому  я переконалася сама.



Так, це було справжнє паломництво. Від колишнього магазину «Молоко» до катедри – всього якихось там метрів 20-30. Здавалося, все організовано досить на високому рівні. Та черга здавалась нескінченною. Інколи вона чомусь просто не рухалась по півгодини.

Читайте також

Найцікавіші факти про Нерукотворний образ Ісуса Христа, що перебуває у Тернополі

Складніше було чекати ще  й тому, що надворі була ніч. Та людьський потік не ставав меншим ні вдень, ані вночі. Варто віддати належне нашим людям. У черзі я не почула жодного нарікання, сварки за місце у черзі. Люди терпляче йшли. Стояли на морозному вологому повітрі в густому тумані майже всю ніч – від 21-ї до 3-ї. Я розраховувала на години 3. Вражало, що було там і немало дітей. Коли б мені спочатку сказали, що доведется стоти цілих шість, – не знаю чи погодилася б. Та всіх вело бажання торунутися святині, віра і навіть банальне «якщо стільки простояли, то що тепер повертатися?». Когось зігрівав гарячий чай, когось жарти, а ще когось – молитва. Хтось заходив погрітися у храм, а хтось – до палатки пункту обігріву, яку розгорнули рятувальники.

Волонтери, правоохоронці, рятувальники, медики, духовенство і віряни… Всі відчували себе причетним до чогось великого, всі були єдині у молитві, у своїх прагненнях Бога. І, мабуть, не випадково, що образ Нерукотворного Спаса перебуває на нашій Тернопільській землі саме в річницю Майдану, у дні пам’яті Небесної Сотні. Адже так, як Спаситель залишив відбиток свого обличчя на хустці, так Він і зараз лишає свій відпечаток на нашай землі. Так, як він зцілив хворого царя Едесси, так він зцілює і наші душі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: