У Тернополі тільки 1% житлових будинків обладнано лічильниками, – міністр Рева

Опубліковано:
1 Лютого, 2017 о 10:43

У Тернополі тільки 1% житлових будинків обладнано лічильниками. Про це в “Великому інтерв’ю” зі Світланою Орловської сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

Також мініст розповів, як формується ціна на тепло для населення.



“Як встановлюється ціна на тепло? Є підприємство, яке надає послуги із забезпечення теплом Його розрахунки подаються до комісії, вона перевіряє і затверджує тариф, або не затверджує У Києві, наприклад, таке підприємство приватне – це” Київенерго” В більшості . міст такі підприємства перебувають у власності територіальних громад Якщо ви хочете, щоб тариф був нижче, потрібно зменшити собівартість виробленої енергії Це відповідальність територіальних громад Якщо немає модернізації, не змінюються котли, то вартість буде великий “, – розповів він.

Також міністр нагадав, що в країні існує спеціальна програма з енергозбереження, яка пропонує компенсацію в 70% кредиту на утеплення будинку.

“Ще додайте до всього цього програму з енергозбереження для будинків і це дасть кумулятивний ефект… У нас є обласний центр, де кількість будинків з лічильниками дорівнює 1% Це – Тернопіль. От вам і приклад, як не повинно бути. Щоб поставити лічильники, потрібна ініціатива громади, а не уряду “, – додав міністр.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: