Зимовий Тернопіль – чи є щось привабливе для туриста?

Опубліковано:
26 Січня, 2017 о 11:13

Туризм у теплу пору року можна сказати вже прижився на Тернопіллі. Ще навіть восени туристичні МАНи, Ікаруси, маленькі та великі буси бачимо на наших не усюди гарних дорогах. Приваблюють замки, те, що залишилось від замків, святі місця, сплави Дністровським каньйоном, долини, водоспади, печери. З приходом зими потік туристів суттєво зменшується і намарно – адже взимку Тернопільщина неймовірно зваблива. У цьому куточку України можна знайти безліч цікавого від засніжених пейзажів до екстримальних пригод. А починається все з Тернополя.

Найбільше пощастить туристам, які в’їжджатимуть у наші краї зі сторони Львова, адже перше, що вони побачать – це замерзле плесо Тернопільського ставу. Воно справді вражає у будь яку пору року, але зимове по особливому привабливе, а ще це завжди спокуса пройтись льодовим полем. Коли товщина льоду стає безпечною, Тернопіль часом нагадує картини з голландським зимовим пейзажем: діти та дорослі на ковзанах, хтось когось тягне на санчатах, мирно вудять рибу рибалки, розчищають поля для гри в хокей маленькі тракторці, ширяють льодом зимові віндсерфери, квадроцикли підіймають у небо параплани… і ще безліч нових для себе персонажів відкрили би голландські живописці, але на полотнах наших майстрів найчастіше можна побачити засніжену Надставну церкву.



Читайте також

В Тернополі на масиві «Східний» відбулося відкриття ковзанки
Українська колядка від тернопільських африканців покорила користувачів соцмереж

Ця найстаріша споруда очолює чудове панорамне намисто міста з Єлісеями, Тернопільським замком, шпилями Катедри, набережною та острівком закоханих. Пройдіться з екскурсією засніженим містом… Історію розкажуть справжні знавці своєї справи, а об’єктив фотокамери зупинить мить Тернопільської зими. Парк Топільче з його річками та зимуючими качками, з Козацьким острівком та Ковчегом і місцем, де живе Нептун в оточенні моржів точно запам’ятаються! Звичайно, що можна продовжувати знайомитися з зимовим містом, з його неповторними ресторанчиками та краєвидами, відвідати музеї та театр, а можна відкрити для себе екстримальний Тернопіль – тут є де стати на ковзани, покататись на конях засніженим лісом та є унікальна гірськолижна траса Савич – парку, яка працює до самісінької ночі – до 23 години! 

Як знайдете в собі сили після першого знайомства з містом, обов’язково прогуляйтесь вечірнім Тернополем. Ліхтарі, мереживо біжучих вогників, застиглі фонтани, вулички, які повільно занурюються у сон… така собі тиха зимова казка… Уночі замерзлих туристів відігріють гарячим чаєм у цілодобовому туристично-інформаційному центрі за адресою вул. Грушевського, 2. Тут ви отримаєте в руки справжню карту тернопільських див, яка вмотивує кожного мандрівника неодмінно сюди повернутися. А попереду так багато цікавих пригод  ім’я яким Тернопілля туристичне!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: