У держреєстраторів ажіотаж: тернополяни займають чергу з 6-ї ранку (Фото)

Опубліковано:
29 Грудня, 2016 о 17:43
В міському управлінні державної реєстрації ажіотаж. Кілометрові черги вишикувалися до відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, – пишуть Тернополяни.

А все через зміни, які підписав Президент України Петро Порошенко до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців.



Відповідно до нових норм, вже з 1 січня всі фізичні особи-підприємці мають щомісяця платити єдиний соціальний внесок у розмірі 704 гривні на місяць, навіть якщо не мають прибутку.

 «1 січня 2017 набудуть чинності зміни до Закону України « Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування », які вплинуть на правила сплати єдиного соціального внеску ФОПами. На сьогодні і до кінця року зареєстровані ФОПи, які не отримують доходи в звітному місяці, не зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок. Однак з нового року ФОПи, в тому числі і ті, які «показують нулі», повинні платити ЄСВ в розмірі 704 гривні на місяць», — коментує ситуацію юрист Тетяна Бережна.

За її словами, щоб в новому році не платити ЄСВ «з повітря», ФОПам без прибутків потрібно припинити державну реєстрацію як фізичної особи-підприємця до 1 січня 2017 року.

«Кабінет державного реєстратора відкривається о 9 години. Ми прийшли о 8:50, і тут вже стояло близько двох сотень людей. Таке враження, що люди займали чергу з 6 години ранку. Вважаю, що ці черги штучні. Бо за два дні треба ліквідувати статус приватного підприємця, якщо ти маєш нульові доходи. Якщо не встигнеш сьогодні-завтра, а прийдеш 2 січня – то вже доведеться платити 704 грн за січень», – розповідає тернополянка пані Тетяна.

Тернополяни кажуть, раніше таку процедуру можна було зробити і через нотаріуса, але сьогодні від них забрали всі повноваження.

«Я звертався до нотаріуса, але він каже, що їм заборонений всіх до системи. Не розумію для того так знущатися з народу. Адже страждають і працівники, які за обмежений термін мусять обслужити море народу і тернополяни, які по пів дня стоять у чергах», – зауважив пан Богдан.

IMG 1060

IMG 1061

IMG 1062

IMG 1067

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: