В пологових будинках не лише видаватимуть свідоцтва про народження, а й оформлятимуть реєстрацію

Опубліковано:
24 Листопада, 2016 о 16:43

Про здобутки та зміни відзвітували в Головному територіальному управлінні юстиції в області. Зі слів начальника управління Едуарда Кольцова, навесні завершився процес передачі повноважень у сфері державної реєстрації на місця. На Тернопільщині ліквідували 14 районних, міськрайонних управлінь юстиції. З 1 травня 134 нотаріуси отримали право вчиняти дії у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу, пише ІНТБ.

ЕДУАРД КОЛЬЦОВ, начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області:



«18 сільських і селищних рад створили в себе відповідні підрозділи, які теж мають право займатися вказаними діями. Крім цього, в 17 райдержадміністраціях діють зазначені підрозділи, приймають документи 21 Центр надання адміністративних послуг, фактично, в кожному районі і в обласному центрі, 4 міських ради і 5 акредитованих суб’єктів. Що це нам дало? Ми розвантажили повністю всі черги. Реально, зараз черг нема».  

Розповіли в управлінні і про свої сервіси. Зокрема, один із таких – електронний апостиль. З початку року видали майже 3 з половиною тисячі таких документів.

ЕДУАРД КОЛЬЦОВ, начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області:

«Це досить серйозна цифра. Дуже багато людей, звернувшись в наш підрозділ, не мають більше ніяких проблем з отриманням цих документів, тому що раніше, ви знаєте, треба було їздити до фірм-посередників, просити, вони там на Київ відправляли. Ну, матеріально і морально воно було не дуже комфортно. А зараз за 51 гривню на протязі дуже короткого періоду часу видаються зазначені документи».

Також з минулого року діє послуга подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану в режимі «онлайн». За допомогою відповідного веб-порталу до відділів ДРАЦС було подано майже 140 заяв, з них 50 – щодо державної реєстрації шлюбу.

Крім того, з грудні 2015-го свідоцтва про народження дітей почали видавати у пологових будинках: спершу – у міській лікарні №2, далі – у райцентрах та в обласному перинатальному центрі. Наразі у пологових Тернополя та області вручили понад 1700 свідоцтв. Також перші документи видають сільські ради та підрозділи ДРАЦС.

ЕДУАРД КОЛЬЦОВ, начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області:

«З вчорашнього дня в нас запрацював новий сервіс. Крім того, що ми в пологових будинках видаємо свідоцтва про народження дитини, ми також оформляємо реєстрацію. Раніше, щоб оформити реєстрацію, треба було йти на Шевченка, 1 від міської ради, в їхній сервісний центр. Зараз матері не потрібно нікуди йти, безпосередньо в пологовому будинку ми приймаємо документи, і вчора перший документ такий був вже виданий безпосередньо в пологовому будинку».

Також триває реформа державної пенітенціарної служби. Зі слів Едуарда Кольцова, на базі ліквідованих обласних управлінь будуть створені міжрегіональні управління, які будуть об’єднувати декілька областей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: