Поруч з пам’ятником Героям Небесної Сотні «Креатор-Буд», під керівництвом Ігоря Гуди, облаштує зелені острівці та декоративний фонтан

Опубліковано:
4 Листопада, 2016 о 07:43

На оновленій площі Героїв Євромайдану в Тернополі нещодавно встановлено найвищий пам’ятник Героям Небесної Сотні. Оновлене місце стало символом дяки й шани усім, хто поклав життя за Україну. Площу реконструювали з ініціативи та за кошт будівельної компанії «Креатор-Буд», що працює під керівництвом Ігоря Гуди. Втім, той вигляд, який має площа сьогодні, ще не остаточний. Оновлювати й вдосконалювати це місце продовжать і наступного року.

Читайте також



Ігор Гуда: “Я гордий, що ми долучилися до зведення пам’ятника Героям Небесної Сотні”
Два роки і два мільйони гривень: як створювався пам’ятник героям Небесної Сотні у Тернополі
У Тернополі відкрили та освятили пам’ятник, який нагадує про трагічні події (Фото, відео)

Коли громада Тернополя вирішила спорудити пам’ятник Небесній сотні на площі Героїв Євромайдану, постало питання про місце його розташування. З цього приводу декілька раз збиралася архітектурно-містобудівна рада при управлінні містобудування та архітектури. Стало зрозуміло, що на занедбаному майдані без комплексного вирішення реконструкції площі в цілому пам’ятник розміщувати неможливо. Втім, ці роботи обійшлись би місту у величезну суму. Керівник компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда вирішив взяти витрати на себе, відтак усі роботи виконали за кошт компанії.

Місце, де зараз розташований пам’ятник, запропонував архітектор «Креатор-Буду», автор комплексу «Андріївський» Ігор Гордій разом з архітектором Олегом Головчаком — автором проекту обласної бібліотеки та краєзнавчого музею. Вони взяли на себе розробку концепції комплексної реконструкції площі.

— Запропонована комплексна концепція реконструкції площі Героїв Євромайдану була схвалена архітектурно-містобудівною радою і підтримана мером міста, — розповідає Ігор Гордій.

За її реконструкцію і  впорядкування за власний кошт взявся «Креатор-Буд» під керівництвом Ігоря Гуди. На Покрову тернополяни змогли позитивно оцінити реалізацію основного першого етапу реконструкції й упорядкування площі з відкриттям пам’ятника Небесній сотні.

— Наступними етапами реалізації концепції буде завершення будівництва бібліотеки та ділового центру з відповідним благоустрієм і освітленням території в єдиному «модульному» стилі площі. Окрім того, заплановано влаштувати зелені острівці та клумби з місцями відпочинку зі сторони бібліотеки. Також вони будуть на запланованих пішохідних алеях з виходом до вулиці Шептицького між бібліотекою і комплексом «Андріївським» з однієї сторони і Краєзнавчим музеєм з другої сторони. Одну велику клумбу біля ділового центру і пішохідної алеї буде реконструйовано під декоративний фонтан. За окремими проектами будуть виконані реконструкція і доброустрій скверу зі сторони КП «Тернопільводоканал» та можливі капітальні ремонти фасадів із фарбуванням і утепленням 9-ти поверхового житлового будинку на вулиці Медовій та будинків зі сторони вул. Танцорова, фасади яких виходять на площу. Думаю, що завершення всіх етапів реконструкції площі можна буде реалізувати в наступні два роки, — поділився планами Ігор Гордій.

Директор компанії «Креатор-Буд» Ігор Гуда зазначає, що долучитись до реалізації такого важливого проекту вважає за честь, адже оновлена площа з пам’ятником — не просто нове гарне місце в Тернополі, воно має символічне значення.

— Це символ нашої шани, поваги та вдячності усім відважним героям, які спочатку вийшли на Євромайдан, щоб відстояти курс на євроінтеграцію, а потім кинулись захищати країну і нас з вами ціною власного життя. На оновленій площі не одне покоління українців згадуватиме подвиг Героїв і дякуватиме їм. Важливо, щоби площа була красивою, доглянутою і мала належний вигляд. «Креатор-Буд» виконає і наступну чергу робіт, щоби й площа і навколишні об’єкти виглядали достойно і по-європейськи, — сказав Ігор Гуда.

Оновлена площа Героїв Євромайдану з пам’ятником Небесній Сотні, з завершеними будівлями стане культурно-діловим центром міста, надасть йому «європейськості», стане візитівкою міста Тернополя та гідним місцем вшанування пам’яті Героїв.

  
Схематичне зображення оновленої площі Героїв Євромайдану
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: