Мікробіологи факультету проблем харчування та харчових досліджень Університету Редінга провели групу експериментів, які доводять: помірне вживання шампанського зміцнює пам’ять.

Згідно з дослідженням, феноли, що містяться в шампанському, це органічні сполуки, які активно взаємодіють з багатьма групами білків в корі головного мозку, та можуть бути залученими в процеси збереження інформації.

 

Особливо велика роль цих фенолів у функціонуванні нашої просторової пам’яті (здатності орієнтуватися в просторі і запам’ятовувати розташування предметів, людей і фізичних стимулів). З віком білки відмирають, а їхня активність знижується. Як з’ясували вчені, феноли здатні ефективно перешкоджати цим процесам.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені довели, що працювати до 10 ранку шкідливо

 

Тобто можна вважати, що регулярне вживання шампанського може бути профілактикою, яка здатна запобігти розвитку вікових порушень пам’яті і когнітивних процесів.

 

Також вчені Університету Редінга довели, що вживання шампанського позитивно впливає на роботу серця і кровообіг, знижуючи ризик інфарктів і серцево-судинних захворювань.

 

При цьому науковці підкреслюють, що мова йде виключно про помірковане вживання шампанського.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: