Екскурсовод з Теребовлі розкаже вам про Чернівці так, як ніхто інший (Фото)

Опубліковано:
24 Жовтня, 2016 о 15:48

Чернівці своєрідне місто. Можна знайомитися з ним самому – благо, що є зв’язок з Інтернетом, є інтерактивні їжачки, які також підкажуть біля якої історичної пам’ятки ви знаходитесь, також завжди цікаво скористатися послугами екскурсовода.  У день народження Чернівців я отримала калейдоскоп вражень від людини, яка народилась на Тернопільщині у селі Вербівці, що на Тереболянщині Лесі Ілярівни Щербанюк і це було справжньою несподіванкою!  Теребовля – улюблене місто дитинства, замок, що височить над містом – місце, куди завжди поспішає Леся Ілярівна при нагоді.  У іі родині пам’ятають своє коріння. Пані Леся з сімей Костів та Максим’яків. У Чернівці поїхала навчатися і закохалась у місто на все життя. Відчула неповторний смак своєрідної культури, яка формувалась під впливом різних історичних течій.

Серед усіх екскурсій, які я прослухала у цьому надзвичайно насиченому історією місті, її зворушлива розповідь мені найбільше прийшлась до душі. Адже розказує більше не про пам’ятки архітектури чи церкви, яких тут чимало, а про людей, про особистості, які доклали усіх сил, щоби місто ставало все кращим і кращим. Наша розмова почалась біля ратуші. Саме тут засідали чоловіки, які вирішували долю міста. Перші кам’яні споруди, перший водогін, освітлення на вулицях,перший трамвай, залізниця, що зробила Чернівці відомими для усієї Європи, метрополія-університет, який здобув собі світової слави, мирне співіснування різних конфесій, збережені храми, цікаві особистості, улюблена всіма чернівчанами вулиця Ольги Кобилянської.



Місто і далі дивує жінку. А дослідниця міста пані Леся дивує чернівчан, тим, що знаходить цікаві історії і щиро ділиться ними в унікальній установі –  Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянського, яку очолює з моменту відкриття у 2005 році. Кожен, хто пройдеться вуличками Чернівців отримує свої гормони щастя, а винайшли їх – здогадайтесь де? У Чернівцях! Поїдьте та переконайтесь самі… звичайно, якщо поталанить та екскурсію містом проведе чарівна жінка Леся Ілярівна Щербанюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: