13 грудня. Цей день в історії Тернопільщини

Опубліковано:
13 Грудня, 2014

Чим запам’ятався в історії Тернопільщини день 13 грудня – читайте у нашому історичному календарі.

 

 

13 грудня 1918 року – до Тернополя, тодішньої столиці ЗУНР. прибувають члени британської місії у румунському місті Ясси капітан Джонстон і поручник Бідерман, щоб вияснити «відносини і настрій у нашій державі». Відвідав Тернопіль також член французької місії поручник Віллєм. Налагоджуються перші контакти уряду ЗУНР з представниками країн Антанти.

 

13 грудня 1919 роках – загинув уроджнець Збаражчини, військовик, підполковник армії УНР Андрій Іванович Клим.

Під час Першої світової війни – командант в австрійській армії; у період Директорії УНР – в окремому корпусі січових стрільців, командант ставки при Генеральному штабі Армії УНР.

 

13 грудня 2007 року – у Тернополі.помер вчений у галузі історії, спортивний і громадський діяч, доктор історичних наук, професор Богдан Євстахійович Трофим’як.

У 1955-1961 роках – член збірної команди України з легкої атлетики, неодноразовий призер та чемпіон України з бігу на 3000 метрів із перешкодами.З 1962 р. на викладацькій роботі.

Автор монографій, навчальних посібників, наукових і навчально-методичних праць, публікацій у фахових виданнях, всеукраїнських та обласних часописах.


13 грудня 2013 року – кілька працівників міліції Тернопільщини відмовилися працювати на Євромайданах та звільнилися.

Міський голова Тернополя, його заступники та працівники міської ради прийняли рішення віддати половину свого посадового окладу на потреби Євромайдану. Загальна сума коштів, яку зібрали службовці становить 41 тисячу 400 гривень.

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець звернувся до державних службовців та працівників бюджетних установ Тернопільської області із закликом не використовувати адміністративно-владні повноваження у цілях, що суперечать присязі державних службовців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день, #календар, #новина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: