13 бійців з Тернопільщини – у списках безвісти зниклих солдатів

Опубліковано:
16 Січня, 2015 о 09:46

Перебувають в розшуку і вважаються безвісти зниклими 13 бійців АТО з Тернопільщини. Їх пошуками займається Центр пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО – підрозділ ГО “Офіцерський корпус” Володимира Рубана.




Зараз тривають пошукові роботи щодо цих бійців, збір даних та обробка інформації по ДНК, розповідає волонтер Центру Наталія Мазур.

 

Окрім того, Центр займається звільненням полонених бійців, продовжує волонтер. Зусиллями активістів вже вдалося визволити з полону 18 бійців з Тернопільщини.

 

–  Серед них – двоє бійців з Ланівецького та Підволочиського районів, які вийшли з полону напередодні Нового року. Їх визволили під час обміну 146 українських бійців на 225 бойовиків, – каже Наталія Мазур. – Перемовини щодо звільнення полонених тривають і надалі. Керівник нашого Центру Алла Борисенко зараз на Сході. Вона бере участь в обміні полонених та вивезенні тіл загиблих бійців з зони АТО.

 

До слова, у Центрі пошуку постійно займаються уточненням списків загиблих, полонених та безвісти зниклих бійців зі всієї України, спілкуються з рідними бійців. Також Центр надає психологічну допомогу та реабілітацію бійцям. Серед постійних волонтерів Центру – Наталія Мазур та Христина Кошулінська.

 

– До речі, нам дуже допомагають студенти-волонтери із психолого-педагогічного факультету педуніверситету, які працюють на телефоні “гарячої лінії”, – каже Наталія Мазур. – А також ми активно співпрацюємо зі слідчим МВС з Тернополя та інших областей, з СБУ, Міноборони, командирами військових частин та добровольчих батальйонів та суд-мед експертизами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #безвісті, #бійці, #зникли, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: