28 березня на Тернопільщині рятувальники виїжджали на виклики аж 11 разів. В області масово горіла суха трава та очерет. Проблема набуває актуальності щоразу восени та навесті. Попри застереження, люди часом навмисно, а інколи з необережності спалюють суху траву. Такі пожежі не лише завдають шкод здоров’ю людей та довкіллю, а й загрожуть перекинутись на господарські та житлові приміщення.

 



За минулу добу пожежі сухої трави виникали у Борщові, Бучачі, Збаражі, поблизу Козови, у Зборівськомуі Теребовлянському раойнах, в Білій і Байківцях поблизу Тернополя і в самому обласному центрі. Знищено десятки гектарів трави, очерету і лісопосадок. У Збаражі вогонь загрожував перекинутись на речовий ринок та АЗС, а в Бучачі – на прилеглі будівлі.

 

Спалювати рослинні залишки заборонено Законом. За випалювання сухої рослинності Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність. А саме, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

За матеріалами управління ДСНС України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: