Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що у Тернополі збудують веслувальний канал, аналогів котрого не буде в Україні

Опубліковано:
20 Липня, 2017 о 20:43

У Тернополі збудують веслувальний канал, потужності якого не буде рівних в Україні. Капсулу під його будівництво заклав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, під час робочої поїздки на Тернопільщину. Проект будівництва центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль» передбачає реконструкцію гідротехнічної споруди, ширина якої становитиме 120 метрів завширшки і 1500 метрів завдовжки, глибина сягатиме не менше 7 метрів.

Вздовж каналу облаштують велосипедну доріжку, а також збудують причали, стартову та фінішну вишки, трибуни для глядачів на 1000 осіб та. До слова, це буде єдиний в Україні такий масштабний веслувальний канал. Одночасно він зможе приймати до 3 тис спортсменів.  Будівництво об’єкта триватиме 2 роки, передбачено на нього 68 млн грн.



Загалом планується створити матеріальну базу для проведення тренувань та змагань з веслування на байдарках та каное. Крім того, жителі та гості міста зможуть отримувати там оздоровчі послуги з веслування на туристичних човнах, водних катамаранах, вітрильниках. Також на каналі розвиватиметься і водний слалом та кано-поло.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: