Шахрай, що 10 років переховувався від слідства, постане перед судом

Опубліковано:
7 Липня, 2017 о 21:13

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні  за ч.4   ст. 190 КК України ( заволодіння чужим майном, шляхом обману, вчиненому повторно у особливо великих розмірах, організованою групою) стосовно шахрая, що 10 років переховувався від слідчих.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений впродовж 2003-2007 років  скоював злочини  у складі організованої групи, яка незаконно  заволоділа  квартирами кількох тернополян.



Читайте також

Шахрай, який фіктивно продавав айфони в Інтернеті, постане перед судом
Шахраї, прикидаючись подружжям, обдурювали пенсіонерів
Нова схема наживи аферистів збирає дедалі більше жертв обману

Члени групи діяли за єдиним розробленим планом по заволодінню, шляхом обману,  житлом жителів обласного центру.  Спочатку серед власників квартир у м. Тернополі підшуковувались малозабезпечені особи, які, у зв’язку із заборгованістю по комунальним платежам чи з інших причин,  мали намір провести обмін належних їм на праві власності квартир на менші за площею.  З метою введення    в оману власників житла, члени організованої групи обіцяли їм провести, начебто, «подвійні» обміни. Тернополяни  отримували  тимчасову квартиру в Кіровоградській області, яку шахраї обіцяли потім обміняти  на іншу квартиру в м. Тернополі з доплатою.  Ошукані потерпілі проводили відчуження належних  їм на праві власності квартир в користь зловмисників, переїжджали на проживання в Кіровоградську область, але не отримували  жодних доплат, а тим часом,  шахраї реалізовували квартири потерпілих по ринкових цінах.

Через неправомірні дії  злочинців, кілька сімей втратили житло, окремі з них  змушені були залишитись назавжди у Кіровоградській області, позаяк їхні квартири  вже були перепродані. Потерпілими від дій злочинців визнано 20 осіб.

 Двох членів організованої групи було засуджено ще у 2007 році, а третій учасник   понад 10 років перебував у розшуку. У червні 2017 року його було знайдено і затримано у м.Києві. На даний час досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: