На засіданні в суді шахрай Нагута «озброївся» групою підтримки (Відео)

Опубліковано:
17 Січня, 2017 о 18:42

Нагадаємо, 2 грудня засновникові ТОВ «Хелікс Кепітал Україна» оголосили підозру в організації фінансової піраміди й шахрайстві, а 4 грудня в Тернопільському міськрайонному суді йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 5 млн. грн. Звісно, ж незадовго Дмитро Нагута вніс заставу й вийшов на волю, однак його пересування контролюють за допомогою спеціального електронного браслета.

Як сьогодні на судовому засіданні заявив сам Нагута, він вважає, що носіння електронного браслета є зайвим, адже це повністю обмежує його діяльність і не дозволяє нормально працювати, а також розмір застави – занадто великим, бо, за його словами, сума 5 мільйонів гривень мала би бути розділена на трьох директорів «Хеліксу», – крім нього, ще на Богдана Воронцова й Романа Фелика, проти яких, до речі, також порушено кримінальне провадження й обрано міри запобіжного заходу. Однак наразі всі троє, внісши грошові застави, перебувають на волі.



Читайте також

5 мільйонів на заставу Нагута збирав по людях?
Арештоване майно керівників «Хеліксу» оцінюють у 27 мільйонів гривень
Рішення суду з приводу запобіжного заходу для засновників «Хелікс», яких підозрює прокуратура у шахрайстві (Відео, оновлено)

Про те, що заява про підозру в шахрайських діях оголошена Нагуті необґрунтовано, а відтак рішення суду першої інстанції є незаконним, говорили й двоє його захисників. За їхніми словами, не може бути інкриміновано крадіжку грошей вкладників, якщо ті гроші є в електронних гаманцях на рахунку британської компанії «Helix Capital Investments Ltd».

– Гроші знаходять не на електронному рахунку української фірми, заснованої Дмитром Нагутою у 2014 році, а в британській компанії. Вкладники самі розміщували там свої кошти за допомогою електронної платіжної системи «Helix Money», а тому Дмитро ні в кого особисто в руки не брав цих коштів, і тим більше, ні в кого їх не вимагав. Його діяльність полягала лише в інформуванні й проведенні тренінгів і семінарів з фінансової грамотності, – зазначила одна із захисників «діамантового» директора.

Такої ж риторики притримується й сам Нагута і десяток «щасливих» вкладників, які приїхали його підтримати на судовому засіданні до Тернополя.

Менш оптимістично був налаштований прокурор, який представляв у суді державне обвинувачення, адже, за його словами, у вкладників немає грошей, вони бачать лише цифру в електронних гаманцях, і це ще не означає, що зможуть отримати назад свої кошти.

Відтак колегія суддів не підтримала апеляційної скарги захисників Нагути й залишила рішення суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, на початку грудня, на момент оголошення Дмитрові Нагуті, Романові Фелику та Богданові Воронцові підозри в поліції було 17 заяв від ошуканих вкладників. Тепер кількість заяв збільшилася в рази й до поліції звернулися 350 ошуканих вкладників. Відповідно зросли й завдані збитки, які, за офіційними даними, складають близько 30 мільйонів гривень. Хоча масштаби афери значно більші.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: